8x baargoud: cadeautips voor een kersverse mama, van haar partner

Lifestyle Laurien Bleeker 26 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Schuif dit artikel even onder de neus van je partner, want na al dat harde werken verdien jij een push present, oftewel: baargoud.

Wat is het? Baargoud is een cadeau van de partner aan de kersverse moeder, voor het dragen en vooral baren van de baby. Op welke manier de baby dan ook ter wereld is gekomen: je vrouw verdient dit gewoon.

Baargoud cadeautips

Baargoud hoeft niet per se iets van goud te zijn, het gaat erom dat je iets geeft dat past bij de new born mama. We zetten wat ideeën voor je op een rij.

1. Sieraad met persoonlijke touch

Denk aan een naamketting, een armbandje met naam, een ketting met de initialen van je baby of een ring waarop de vingerafdruk van jullie mini gegraveerd staat.

Ook mooi zijn sieraden met een edelsteen passend bij de geboortemaand van jullie kindje, of met een bloem die de geboortemaand symboliseert.

2. Sieraad met ‘het witte goud’

Nog persoonlijker maak je een sieraad als baargoud, door er ‘het witte goud’, dus wat moedermelk in te verwerken. Er zijn verschillende ontwerpers (even Googlen) die sieraden maken met daarin moedermelk verwerkt. Zoals deze.

3. Een kunstwerk

En niet zomaar een, maar bijvoorbeeld een kunstwerk van de afdruk van de placenta waar je mini negen maanden lang ingezeten heeft. Of een schilderij van de hartslag van je baby. Misschien kan je zelf iets maken met de afdrukken van handjes en voetjes, die nu nog zo klein zijn.

4. Een birth poster

Er zijn verschillende manieren om de geboorte van je baby op een poster vast te leggen. Kies bijvoorbeeld voor een poster met de stand van de sterren op het moment dat je baby ter wereld kwam. Of een poster waarop je baby op schaal te zien is.

5. Een tatoeage

Is de mama een liefhebber van tatoeages? Geef haar dan een tattoo cadeau voor de geboorte van jullie baby. Denk aan de naam, datum, een tekening of stukje tekst van het geboortekaartje, zijn of haar sterrenbeeld of een geboortebloem.

6. Een afgedrukte geboortefoto

Zijn die prachtige eerste momenten tussen jullie en de mini vastgelegd? Laat de mooiste foto dan groot afdrukken en geef die als baargoud cadeau.

7. Een weekend weg

Waarschijnlijk denken jullie voorlopig niet aan een weekend weg samen en brengen jullie het liefst hele dagen (en gebroken nachten) met de de kleine baby door, maar op een gegeven moment is het best fijn om weer even samen weg te gaan. Geef de new born mama dan ook alvast een weekend weg cadeau, anders komt het er waarschijnlijk niet van.

8. Een beauty behandeling

Na een paar weken mama zijn, smacht je vrouw er waarschijnlijk naar om even wat me-time te hebben. Een massage, manicure, middagje naar de kapper of gezichtsbehandeling is dan heel erg welkom.

Meer cadeautips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme