8x de meest nutteloze kraamcadeaus die we kregen

Kinderen Rachelle Abbas 26 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Kraamcadeaus, het is altijd weer een kunst om iets écht leuks te verzinnen. Maar deze cadeaus sloegen de plank wel volledig mis.

Zoveel spullen, zoveel meningen. Onze columnisten vertellen wat zij kregen van hun kraambezoek wat ze net zo goed weer mee terug hadden kunnen nemen.

8x de meest nutteloze kraamcadeaus die we kregen

‘Babyschoenen zijn leuk om te zien hoor, maar een baby draagt geen schoenen…’

1. Badspullen

To be fair, de meningen zijn hierover verdeeld. Columnist Marijn moest vooral heel hard lachen bij de uitspraak die je er standaard bij cadeau krijgt. ‘Om zelf ook lekker te genieten en ontspannen in je verlof’. Haha, yeah right! Ilse is net bevallen van een prachtig meisje en geniet juist wel van de douchezeepjes die ze gehad heeft. ‘Als de baby gevoed is mag manlief even de wacht houden en geniet ik van 5 minuutjes extra onder de douche’.

2. Babydam badverkleiner

Henrike snapt het nut niet helemaal van een babydam. Met deze ‘dam’ maak je het bad kleiner, waardoor je van het bad een babybadje kunt maken. Je verbruikt zo minder water is het idee. ‘Pas nu ze 4 en 2 jaar zijn gebruiken we hem soms omdat de een wel sop wil en de ander pertinent niet’.

3. Babyschoenen

‘Leuk om te zien, maar een baby draagt geen schoenen’, zegt een van de moeders lachend. Crystal is het met haar eens. ‘Haha, ik stond toen ik twee (jawel!) maanden zwanger was in een Adidas zaak omdat van die mini adidasjes me zo leuk leken ‘straks als ie geboren is’. Totdat ik me dit dus inderdaad realiseerde.’

LEES OOK: Met deze kraamcadeaus maak je een kersverse moeder écht niet blij

4. Mismatchende kleding

Heel leuk en handig om kleding cadeau te krijgen van je kraambezoek. Schattige rompertjes, lieve broekpakjes en natuurlijk kan een muts nooit ontbreken. Alleen is de juiste maat soms nog wel een dingetje voor onwetend kraambezoek. Marielle kreeg een broekje maat 62 met een bijpassende blouse in maat 98. En wat denk je van een pakje krijgen in maat 56. Als je baby al 3 maanden is…

5. Strikken en haarbandjes

Wij snappen het ook wel hoor. Je staat in de winkel, je weet dat de moeder in kwestie een meisje krijgt en ziet meteen zo’n doddig kindje met een strikje voor je. Maar misschien toch nog eventjes wachten met dit cadeau. ‘Mijn kind had dus gewoon geen haar’, wordt genoemd. ‘Dus viel het steeds van haar hoofd en vrat ze het op. Niet handig. En ook gewoon niet heel erg mooi, haha!’

6. Invulboekje

Een invulboekje is ontzettend leuk om te krijgen. Je houdt zo heel goed de eerste tijd met je baby bij, en je kunt er allemaal leuke herinneringen in noteren. Alleen is het misschien minder geschikt voor een tweede zwangerschap. Suze: ‘Daar heb je dan dus echt gewoon geen tijd voor.’

7. Te veel knuffels

Superschattig natuurlijk, al die knuffels. Maar als je er op een gegeven moment 50 in de vensterbank hebt liggen, wordt het wel een beetje te gek.

8. Kerstbal met ‘baby’s first christmas’

De beste spruit werd in januari geboren. Just sayin’.

Disclaimer

Eigenlijk zeuren we nu natuurlijk gewoon een beetje hè, dat snap je wel. We zijn allang blij dat we onze kersverse nieuwe baby aan mensen mogen showen. En dat ze dan ook nog kraamcadeaus meenemen is helemaal fantastisch. Maar er even een beetje over gniffelen dat mag wel, toch?

De 9 cadeaus die je dus écht wilt als je net bevallen bent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme