De 9 cadeaus die je dus écht wilt als je net bevallen bent

Kinderen Renske Hoff 21 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Kraamcadeaus zijn heerlijk om te krijgen, maar het is dus echt ontzettend fijn als iemand met een origineel kraamcadeau komt, die jouw ervaring als nieuwbakken moeder even een niveautje hoger brengt.

Benieuwd welke dat zijn? We vertellen ze!

9 originele kraamcadeaus

1. Zorg voor verse koffie. Oh, en muffins. Heel veel muffins

Koffie is dus GOUD in het leven van een jonge moeder. Het Nespresso-apparaat aanraken lukt haar vaak nog wel, het loopt echter spaak bij het aantal te verrichten handelingen daarna. Maar tadaa, daar ben jij dan dus met dampende koffie als cadeau (van de take-away, of je zet gewoon even koffie bij haar thuis). Vergeet ook de muffins niet. Die kan de verse mama dan eens even heerlijk verorberen terwijl jij bezig bent met het volgende punt:

2. De baby vasthouden

Een geweldig, ontzettend geweldig cadeau. Want zo kan je post-pregnancy vriendin dus eindelijk even koffie drinken en/of muffins eten (zie punt 1). Of misschien zelfs wel even naar de wc. Of onder de douche. Wowsa! Want vergeet niet: douchen staat inmiddels gelijk aan het vroegere dagje spa. Het is echt waar.

3. Pas een uur op

Tijd is de nieuwe luxe. En in een uur kun je dus écht heel, héél veel meer doen dan alleen je haar wassen. Je houdt het niet voor mogelijk. Denk: naar de stad en (moet je wel snel zijn) drie winkels doorspitten. Zestien paar schoenen passen. Of zwemmen. Of op een terrasje zitten in de zon. Maak. Haar. Gek. Met tijd als kraamcadeau.

4. Zorg voor een vers opgemaakt bed

Grote kans dat er behoorlijk in en om het bed wordt geleefd. De slaapkamer is in ieder geval een plek waar heel wat (doorwaakte) uren worden doorgebracht. En dus is er niets fijner dan een fris, opgemaakt bed dat zo hotellerig mogelijk is opgemaakt. Helemaal leuk als je de slaapkamer even snel een make-over geeft met een splinternieuw dekbedovertrek.

5. Neem eten mee dat je drie dagen kunt bewaren

Koken is net als douchen en koffie drinken een militaire operatie geworden. En laten we eerlijk zijn: op snelle lepels pindakaas kan een gezin/moeder niet blijven leven. Een prachtcadeau is dus een pan met soep, een fijne spaghetti bolognese, of een schaal met sushi. Heus, je bent de held van het jaar.

6. Neem de oudste mee naar de speeltuin of de kinderboerderij

Heeft de kakelverse moeder nog een ouder kind (of twee/drie/vier) rondlopen? Dan is quality time met de baby nogal schaars. En dus neem jij de oudste vooral even mee naar de speeltuin en of de kinderboerderij.

7. Doe boodschappen

Een rondje supermarkt is dus echt de hel met een huilende baby. In de supermarkt geráken is al een hele klus, waardoor de voedselvoorraad vaak wat te wensen over laat. Natuurlijk bestaat er zoiets als online boodschappen doen, maar er is altijd wel ergens een acuut tekort aan. Dus ga vooral even naar de winkel en doe als het even kan een concreet voorstel: zal ik wat brood en beleg voor je meenemen? Heb je al avondeten? Wat dacht je van die verse pasta? Wel zo makkelijk voor haar.

8. Zwelg mee

Neen! Je stomme baas is even geen geschikt topic. Je vriendin heeft namelijk al vier/zes/acht/tien/twaalf weken nauwelijks geslapen. En nou ja, daar hebben ze in de gevangenis dus een speciaal woord voor. Namelijk: martelmethode! Luister, leef mee, geef liefde, complimenten, zeg hoe knap ze is, hoe goddelijk fris ze er nog uit ziet en regel daarna toch nog maar eens koffie. Een zeer makkelijk doch waardevol kraamcadeau.

9. Pak de stofzuiger erbij en trek een rondje door het huis

Tien tegen een dat ze die stofwolken ook wel ziet, maar hey: er moet een kind gevoed/in slaap gewiegd/getroost/aangekleed/uitgekleed/verschoond/gebadderd worden. En dat gaat allemaal echt even voor. En ook al haat je stofzuigen ontzettend erg, je vriendin zal eeuwig van je houden en da’s ook wat waard.

Meer lezen?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme