9 apps die je als moeder (in spé) meteen wil downloaden

Lifestyle Eva Dusch 9 aug 2015
Leestijd: 3 minuten

Leg Instagram even aan de kant, want deze pareltjes van apps zijn nu veel belangrijker. Voor jou én de baby. Negen applicaties op een rij die het je als moeder (in spé) een stuk makkelijker en leuker maken. Downloaden maar!

1. Gezond Groeien

(Android en iOS/iPhone gratis)
Met deze app vertelt het Voedingscentrum je alles over wat je baby wel en niet mag eten. De app staat boordevol tips, weetjes en recepten. Ook kun je de groei en ontwikkeling van je kind in je buik en de eerste jaren daarna volgen. Als je de (verwachte) geboortedatum van je kind invult, dan krijg je steeds nieuwe, relevante weetjes die afgestemd zijn op jouw situatie.
Aanschaffen

2. Groeiapp

(iOS – gratis)
Op deze manier kun je de groei van je buik en later de ontwikkeling van je kind op de voet volgen.
Aanschaffen

3. Labor Mate

(iPhone – € 0,79) / Contraction Calculator (Android – gratis)
Zijn de weeën begonnen? Deze app houdt alles bij. Met een simpele druk op de knop geef je aan wanneer een wee begonnen is en wanneer hij weer weg is.
Aanschaffen

4.Hulp bij babymassage

(Android gratis en iOS/iPhone €0,99)
Niet alleen wij volwassenen, maar ook baby’s zijn dol op een massage. Maar bij zo’n klein lijfje moet je toch iets anders te werk gaan. Als je niet goed weet hoe, dan is er deze fijne app die met korte video’s laat zien hoe jij je baby het beste kan masseren.
Aanschaffen

5. Oei ik groei

(Android en iOS/iPhone – gratis)
Van het bekende boek ‘Oei, ik groei’ van Hetty van de Rijt is er nu ook de gratis app beschikbaar. Met deze app zie je in een overzicht wanneer je kind een sprongetje maakt en wat je bij elke sprong kan verwachten.
Aanschaffen

6. Baby Schop Tracker

(Android – gratis)
De eerste keer dat je je baby voelt schoppen in de buik is een bijzonder en intiem moment, dat je waarschijnlijk nog lang bijblijft. En de schopjes zijn een teken van leven in die bolle buik. Met deze app kun je deze momenten secuur bijhouden.
Aanschaffen

7.Babynamen Nederland

(iPhone – gratis)
Een naam zoeken voor je ongeboren kindje is niet altijd makkelijk, zeker niet wanneer je keuze hebt uit meer dan 25.000(!) namen. Deze app geeft je gelukkig genoeg inspiratie.
Aanschaffen

8. Babyfoon 3G

(Android €3,69 en iOS/iPhone €3,59)
Deze app maakt een babyfoon geheel overbodig en dat scheelt je toch weer een paar centen. Enig punt: je hebt twee apparaten nodig waar je de app op installeert. Eentje voor in de kamer van je kindje, de ander neem je zelf mee. Naast geluid krijg je ook videobeelden te zien.
Aanschaffen

9.Zwangerschap workout

(iPhone – €2,74)
Sporten tijdens je zwangerschap staat misschien niet heel hoog op je lijstje, maar het is wel belangrijk om te blijven bewegen. Je kan en mag niet alle oefeningen doen omdat dit belastend kan zijn voor je lichaam en de ongeboren baby, daarom geeft deze app je oefeningen die je wel mag doen. Maar overleg dit van tevoren wel even met je arts.
Aanschaffen


Lees ook: 20 dingen om te doen in het derde trimester van je zwangerschap>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen