Je vriendin in de stress? Dit zijn 9 manieren hoe je kunt helpen

Lifestyle Inga Stoit 21 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

We raken allemaal wel eens gestrest. Dit kan komen door het gezin, je baan, rekeningen, deadlines en ga zo maar verder. Deze stress kan je vriendin ook ervaren, en het is vervelend om haar zo te zien. Je wil er voor haar zijn. Dat kun je het beste op deze manier doen:

1. Motiveer haar

Soms kunnen we allemaal wel een beetje extra motivatie gebruiken. Wens je vriendin een fijne dag en zeg ‘you got this!’. Je kunt haar ook een motiverend boek cadeau doen.

2. Samen yoga

Niet iedereen is even goed in tot rust komen of in mediteren. Yoga kan daarbij helpen. Volg samen een (digitale) les en je zult zien dat zij hiervan opknapt. (Liever op afstand? Dan gebruik je natuurlijk gewoon een programma als Facetime of Zoom.)

3. Self-care pakket

In periodes van stress zijn we geneigd om onszelf te verwaarlozen. Geef je vriendin en fijn self-care pakket. Hier kun je dingen in doen als: maskertjes, gezond eten, body scrubs en kaarsjes.

Lees ook: 4 maskertjes om thuis te maken voor de ultieme verzorging voor je gezicht, handen en voeten

4. Laat haar lachen

Lachen is misschien wel het beste medicijn tegen stress. Haal wat flauwe grappen uit en zorg dat je vriendin lacht. Ze zal zich hierdoor stukken beter voelen!

5. Samen lunchen

Doorbreek de dag met een gezellig lunchmoment voor jullie twee. Hierdoor kan zij even ontsnappen aan de alledaagse drukte. (Ook hier geldt natuurlijk; nu even op afstand? Leg dan digitaal contact en bereidt zelf een heerlijk broodje of laat er een bezorgen door een lokale lunchroom.)

6. Rondje lopen

Wanneer we ons rot voelen zijn we geneigd om binnen te blijven, terwijl het eigenlijk verstandig is om even naar buiten te gaan. Neem haar mee voor een verfrissende wandeling.

7. Wees een goede invloed

Door zelf positief en stress free te zijn ben je een enorm goed voorbeeld voor haar. Laat haar zien hoe leuk en mooi het leven is, hier kan zij veel aan hebben.

8. Hulp van een specialist

Wanneer iemand erg in de put zit is hulp van een specialist misschien erg verstandig. Vaak helpt het om met iemand te praten die verder van je af staat. Herinner haar aan het feit dat dit een optie is.

9. Wees een luisterend oor

En last but not least, wees een luisterend oor. Geef haar de steun die zij nodig heeft van haar vriendin. En laat haar vooral uitpraten en uitrazen over al haar zorgen. Reageer pas wanneer zij echt uitgesproken is.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen