Marleen Staal
Marleen Staal Eten 21 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Te handig: Met deze hack maak je sushi in een ijsblokjesvorm

De woorden ‘snelle hap’ en ‘sushi’ zul je niet vaak in één zin gebruiken. Om een beetje geloofwaardige california roll te knutselen, sta je zo een hele avond in de keuken. Sushi bestellen? Geen probleem. Maar zelf maken, daar branden (of kleven) we onze vingers niet aan. Al zul je daar anders over denken nu deze hack in je leven is gekomen. Alsjeblieft. 

We zijn misschien een gierig volkje in Nederland, maar we houden ook van handige hacks. Laten deze twee nou perfect samen gaan in deze tip om snel sushi klaar te maken. Dankzij deze hack hoef je namelijk geen half maandsalaris te besteden aan de plaatselijke sushi toko als je zin hebt in sashimi zaligheid. En je bent er in een wip mee klaar.

Snelle sushi

Want ‘wippen’ is het enige dat je moet doen. Of nou ja, daarmee bedoelen we de sushi uit een ijsblokjesvorm wippen. IJsblokjesvorm? Ja, dat lees je goed. Sushi kan je namelijk perfect klaarmaken in een plastic ijsblokjesvorm. Dat doe je zo.

Je hebt nodig

  • Een ijsblokjes vorm
  • Sushi rijst
  • Vershoudfolie
  • Verschillende toppings zoals zalm, tonijn, garnaal of komkommer

Zo maak je het klaar

Kook de sushirijst zoals op de verpakking staat. Als de rijst gaar is, kun je er eventueel sesamzaadjes naar smaak aan toevoegen. Maak een ijsblokjesvorm schoon en bedek deze met vershoudfolie. Zorg dat je genoeg gebruikt zodat elk blokje bedekt is. Vul de cupjes met toppings naar keuze. Zorg dat je ruimte genoeg overlaat in de cupjes om deze verder te vullen met rijst. Druk de rijst goed aan, wip de ijsblokjesvorm op z’n kop op een broodplank en haal de ijsblokjesvorm er voorzichtig vanaf. Verwijder de folie en snijd de blokjes van elkaar los. Beetje wasabi en sojasaus en eet smakelijk!

Heb je er even beeld bij nodig? Dat snappen we. Hieronder zie je de hele tutorial.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme