9 x plekken waar het in de winter zomer is

Eropuit Redactie 30 aug 2015
Leestijd: 4 minuten

Nou, dat was ‘m wel weer zo’n beetje hoor, die heerlijke Hollandse zomer. Het spijt ons dat we er niet meer van hebben kunnen maken.

Elk nadeel heb z’n voordeel, zei een wijs man ooit. En dus is het tijd om nu alvast na te denken waar je dit jaar nog naartoe kunt trekken om toch nog die broodnodige dosis zomer mee te pakken.

1. Kaapstad, Zuid-Afrika

Klopt, ik ben niet objectief, want ik woon er. Maar joh, wat is dit een heerlijke stad. Natuur, cultuur, heerlijke wijn, fantastisch eten. En volop zon dus. Met anno nu als bijkomstig voordeel: een historisch lage Zuid-Afrikaanse munt, waardoor je vakantie wel erg voordelig uitpakt. Tip: combineren met een safari in het noorden van Zuid-Afrika. Magisch!

2. Tel Aviv, Israël

Feit: Tel Aviv is hip en happening. En hot, ook in december. Niet bloedjeheet overigens, maar gewoon lekker weer. Qua prijs voor vliegtickets goed betaalbaar, zeker als je met een kleine omweg via Londen reist, vanaf waar EasyJet sinds een tijdje ook op Tel Aviv vliegt. Wil je toch nog aan je diepbruine teint werken? Zorg dan dat je ook een paar dagen in het zuidelijkste punt van Israël meepakt – Eilat: summer all year round.

3. Canarische Eilanden, Spanje

Is je wel eens opgevallen dat het op de Canarische Eilanden eigenlijk altijd hetzelfde weer is? Kijk maar eens naar het internationale weerbericht van de NOS; elke dag prijkt hetzelfde icoontje en dito temperatuur bij Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria. Net als Tel Aviv ben je er in 4,5 uur vliegen; net genoeg voor een hazeslaapje en de Lonely Planet door te lezen of er iets te doen is. Dat is op zich niet overmatig veel, dat komt mooi uit, gewoon lekker aan het zwembad blijven liggen dus.

De meest prachtige en unieke Airbnb huizen>

4. Goa, India

Tot dusver waarschijnlijk de meest onbekende naam in het rijtje. Maar niet lang meer, want Goa wordt de laatste jaren massaal ontdekt door toeristen. Het is de kleinste Indiase deelstaat aan de westkust van het land, en in bijvoorbeeld een maand als mei wil je er niet komen, want dan wordt het zomaar 40 graden. Nee, dan veel liever in december, dan kijk je naar temperaturen van zo’n 30 graden aan (en zeewater van dezelfde temperatuur).

5. Rio de Janeiro, Brazilië

Je moet er een eindje voor vliegen, maar ook in Brazilië is het in december heerlijk zomers toeven. Schrik niet van af en toe een kort, tropisch regenbuitje, maar dat mag de pret niet drukken (en duurt meestal max een uur per keer). Lekker slenteren over de stranden van Ipanema en de Copacobana, jezelf vergapen aan een heleboel mooie mensen (in hele kleine zwembroekjes en bikini’s).

6. Ko Phi Phi, Thailand

Zet een groep mensen die ooit door Thailand reisde bij elkaar en ze komen er niet uit: wat nou het leukste Thaise eiland is. Gelukkig weet ik het antwoord op die vraag wel – dat is namelijk Ko Phi Phi. In december schommelt de gemiddelijke temperatuur rond 30 graden en zijn er niet veel tropische regenbuien (dat is vooral tussen mei en oktober). Ko Phi Phi is een heel erg leuk, knus en onbeschrijfelijk mooi eiland – dat in 2004 overigens behoorlijk getroffen werd door de tsunami.

7. Cancún, Mexico

Het voordeel van Canún is dat het er relatief goedkoper is dan bijvoorbeeld Miami dat ‘even verderop’ ligt (1,5 uur vliegen). Cultuurliefhebbers zijn vooral gecharmeerd van de Maya-ruïnes die in de omgeving te bewonderen zijn. Voor wie vooral ‘s nachts op zoek is naar culturele ontmoetingen: je kan er bijzonder goed uitgaan. Ooit was dit een slapend vissersdorpje, maar daar zie je anno 2015 weinig meer van: Cancún ademt (massa)toerisme uit. Het is niet voor niets dé toeristische trekpleister van Mexico. In december is de temperatuur gemiddeld 29 graden, en die koelt ‘s nachts af tot, jawel, 25 graden.

8. Curaçao, Nederlandse Antillen

Temperaturen rond 30 graden, een herkenbaar Nederlands jasje, parelwitte stranden en een azuurblauwe oceaan; dat is Curaçao in een paar woorden. Onder Nederlanders een zeer geliefde winterse zonbestemming, dus op het strand vooral niet al te hard roepen ‘dat die kerel daar z’n rug wel een keer mag harsen’. Wat je beter kunt doen is een cocktail bestellen, jezelf en de kinderen goed insmeren, je nog eens omdraaien, en genieten.

9. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

De uitgelezen bestemming als je naast zon, op zoek bent naar winkelgenot. Heel veel winkelgenot. In overdekte winkelcentra. Heel veel overdekte winkelcentra. Met airconditioning. En winkels. En all-inclusive resorts. En temperaturen van ongeveer 25 graden. Vergeet je credit card niet. Voor al die winkels. In overdekte winkelcentra dus.

Al die zon en het zilte zeewater. Bescherm jij je haar wel goed in de zomer?>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen