Muziek en heel veel eten: 7x de leukste paasmarkten voor het hele gezin

Eropuit Valéry de Voijs 14 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is bijna Pasen! Dat moet natuurlijk gevierd worden. Traditiegetrouw zitten we eerste paasdag natuurlijk met z’n allen in onze mooiste kleren aan het paasontbijt, verstoppen enthousiast de paaseitjes en gaan er (als het weer even meezit) op uit. Deze paasmarkten zijn leuk voor het hele gezin.

Veel plezier!

Paasmarkten 2022

Van Groningen tot Limburg: de leukste paasmarkten vind je hier.

Panningen

Zin in een tripje naar Limburg? Dan wil jij een bezoekje brengen aan Panningen. Jaarlijks wordt hier de grootste paasmarkt van ‘t land georganiseerd. Met wel meer dan 400 marktkraampjes ga je je gegarandeerd amuseren. Als je een parkeerplekje willen bemachtigen wil je er waarschijnlijk vroeg bij zijn. De markt trekt jaarlijks minimaal 25.000 bezoekers. Een populair plekje dus deze pasen.

Deventer

Ligt Limburg niet helemaal op jullie route? Dan kunnen jij (en je kids!) zich amuseren in Deventer. Op Goede Vrijdag wordt daar een leuke markt georganiseerd. Je gaat er niet alleen kraampjes vol bloemen, eten, en accessoires voor je huis te vinden, maar ook aan de kinderen is er gedacht. Denk aan speeltoestellen, een draaimolen en een speelboerderij. Daarnaast loopt er een paashaas rond, en kunnen kinderen paaseieren zoeken.

Vlissingen

Ook in Zeeland kun je je met pasen prima amuseren. In Vlissingen vind je zo’n 150 kraampjes waar je de hele dag lekker over heen kan struinen. En als je toch over deze traditionele markt loopt, kun je meteen een mooie strandwandeling maken of lekker uitwaaien over de boulevard.

Nijmegen

Ook de paasmarkt in Nijmegen wordt 2022 weer een groot succes. Kraampjes vol kunst, leuke hebbedingetjes en natuurlijk heel veel lekkernijen. Ook in Nijmegen zijn er tal van activiteiten voor kinderen te beleven. Tussen 10.00 en 17.00 uur kun je dus lekker door deze paasmarkt struinen.

Groningen

Ben jij gek van bloemen? Dan wil je op Goede Vrijdag in Groningen zijn. Daar wordt namelijk de grootste bloemen- en plantenmarkt georganiseerd. Van verse snijbloemen tot aan kamerplanten, en van bloembollen tot aan tuingereedschap: je vindt er alles wat met tuinen te maken heeft.

Den Haag

Zowel in de binnenstad als bij Scheveningen vind je deze Pasen een aantal paasmarkten. Zo is de home made market in het Haagse centrum zeker een aanrader. Maar ook de paasmarkt bij de Hofvijver is een bezoekje waard.

Drachten

Ook in Friesland is het dit weekend feest. Het hele centrum van Drachten wordt opgebouwd tot één van de leukste paasmarkten van Nederland. Uiteraard zijn er tal van marktjes en kinderen kunnen hun ogen uitkijken op de kermis. Daarnaast is er muziek en natuurlijk heel veel lekkers.

Famme wenst jullie alvast een hele fijne Pasen!

Inspiratie voor Pasen: 11 x de mooiste tafelsettings voor de brunch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme