Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Lifestyle 14 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Kijkers ‘Waar doen ze het van?’ gaan los op bijstandsmoeder Nadia

Het tweede seizoen van Waar doen ze het van? is alweer in volle gang. In deze EO-serie worden vier totaal verschillende gezinnen gevolgd, en krijgen we een kijkje in de uitgaven van ieder gezin. Eén van die moeders is niet geliefd bij het publiek.

Kijkers delen hun eerlijke mening over bijstandsmoeder Nadia.

Waar doen ze het van?

Eén van die moeders is Nadia. Deze bijstandsmoeder kiest er bewust voor om haar kinderen thuisonderwijs te geven. Maar daar zijn nog al wat vooroordelen over.

Nadia woont met haar gezin in een tiny house in Hengelo en moet rondkomen van 1660 euro per maand. In Waar doen ze het van? wil ze kijkers laten zien dat je met heel weinig geld gelukkig kunt zijn. Ook wil ze mensen inspireren op het gebied van duurzaam leven. Het gezin heeft bijvoorbeeld geen elektriciteit en riolering.

Thuis lesgeven

Ook geeft ze haar kinderen zelf thuis les. En dat is nu precies het punt waar veel kijkers zich druk om maken.”Nadia, je kinderen horen op school te zitten. Niet alleen om te leren maar vooral voor de sociale contacten!” is één van de berichten die we op Twitter voorbij zien komen. Nadia heeft dan weliswaar PABO gedaan, en is van mening dat het lesgeven in haar bloed zit: “Mijn vader en broer geven ook les. Het zit dus in de familie.”

Uitkering

Ook gaan kijkers los op het feit dat Nadia van een uitkering rondkomt: “Ze moet van haar luie reet komen en gaan werken. Want daar is ze prima toe in staat. Ze heeft meer geld op haar rekening staan dan menig modaal gezin met wekende ouders tegenwoordig.” Aldus een geïrriteerde kijker op Twitter.

Positief

Toch zijn er mensen ook wél positief over Nadia. Op Twitter werd duidelijk dat sommige kijkers haar manier van leven wel kunnen waarderen: “Ik heb best wel respect voor Nadia,hoe ze de eindjes aan elkaar knoopt en ook nog wat overhoud.Ik hen ook niet het idee dat de kinderen tekort komen..”

Wil je zelf een oordeel vellen over deze serie? Je bekijkt de hele aflevering hier. 

Goed nieuws voor de bewuste ouder: Nina Pierson komt met stijlvolle én wasbare luiers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme