Anne-Marijn (33): ‘Na een affaire van een jaar, wil ik dat hij zijn gezin verlaat’

Persoonlijk Laura Saija 15 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Anne-Marijn heeft een affaire met haar collega Sander. Zelf is ze vrijgezel, maar Sander heeft een vrouw en twee kinderen. Nu heeft ze na een jaar genoeg van zijn dubbelleven en wil ze dat hij zijn gezin verlaat. “Op deze manier wil ik niet meer aan het lijntje gehouden worden.”

“Ik zal nooit vergeten dat ik voorgesteld werd aan Sander. Hij was mijn nieuwe collega in het ziekenhuis waar ik werk. ‘Met hem ga je veel nachtdiensten tegemoet’, werd er lachend gezegd door de collega die ons aan elkaar voorstelde.

Gezin

Ik vond meteen dat Sander mooie ogen had, een open blik en een goede vibe. Toen ik Sander wat beter leerde kennen, kwam ik erachter dat hij getrouwd was en ook twee kinderen had. Jammer, dacht ik nog. Alle leuke mannen zijn altijd bezet.

Sander en ik konden goed met elkaar opschieten en misschien juist het feit dat hij een gezin had, gaf ons de ruimte om elkaar als vrienden te leren kennen. We bespraken alles met elkaar, van onze favoriete films tot hobby’s en politieke voorkeuren.

Relatieproblemen

Onze band werd zo hecht, dat we ook ons liefdesleven begonnen te bespreken met elkaar. Ik was al jaren single en had weleens een date waar ik dan uitgebreid over vertelde. Toen brak het moment aan dat Sander begon te vertellen over de relatieproblemen die hij en zijn vrouw hebben.

Blijkbaar hadden ze eigenlijk nooit meer seks en speelden ze alleen nog een gezinnetje voor hun twee kinderen. Verder was er niets meer tussen hen als koppel. Hij was blij dat hij naar zijn werk kon en gezellig diensten met mij kon draaien.

Mee naar huis

Toen zag ik voor het eerst in zijn ogen dat hij al die tijd ook voor mij voelde, wat ik voor hem voelde. Een onbeschrijfelijke aantrekkingskracht. Ik vroeg meteen of hij na de dienst met mij mee naar huis wilde om het er verder over te hebben.

Hij ging mee en van praten kwam eigenlijk niet veel. We hadden meteen passionele seks. Allebei wilden we niet dat dit ophield, maar Sander moest naar huis. Terug naar zijn gezin. Snel sprong hij onder de douche en reed hij naar huis.

Kinderen grootbrengen

Ik voelde een leegte, want ik wilde natuurlijk dat hij bleef. Ook snapte ik dat hij terug moest naar zijn familie, maar ik was tot over mijn oren verliefd. Het bleef niet bij die ene keer, het werd een gewoonte. Sander kwam steeds vaker na de avonddienst met mij mee naar huis.

We hebben niet alleen seks, het is meer dan dat. We voeren diepe gesprekken over het leven en over onze gevoelens voor elkaar. Laatst vroeg ik aan hem waarom hij eigenlijk nog bij zijn vrouw was. Hij werd toch veel gelukkiger van mij? Zijn antwoord vond ik schokkend, hij wilde met zijn vrouw de kinderen grootbrengen.

Zijn vrouw niet verlaten

Ik begon te beseffen dat hij zijn vrouw niet ging verlaten voor mij. Ik ben nog steeds tot over mijn oren verliefd en ik vind dat hij mij nu een jaar lang aan het lijntje aan het houden is met zijn lieve woorden. Hij komt eerst bij mij en gaat vervolgens doodleuk naar zijn gezin, terwijl ik alleen achterblijf.

Ik heb tegen Sander gezegd dat hij geen contact meer met mij mag zoeken, en als hij het wel doet, wil ik dat hij voor mij kiest. Als hij wel toenadering zoekt, ben ik van plan om zijn lot te bepalen en alles aan zijn vrouw te vertellen. Of hij mij daarna nog wil of niet, het maakt me niet uit. Op deze manier wil ik niet meer aan het lijntje gehouden worden.”

Dominique (44): ‘Ik heb een affaire met een vrouw die zwanger is van een ander’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme