Dominique (44): ‘Ik heb een affaire met een vrouw die zwanger is van een ander’

Persoonlijk Lisa van den Akker 1 feb 2023
Leestijd: 5 minuten

Soms kom je terecht in een situatie waar je eigenlijk niet in wilt zitten. Dat overkwam Dominique (44) die verliefd werd op een vrouw die al een relatie had. Inmiddels duurt hun affaire al twee jaar en is zij zwanger van haar partner. Toch lukt het ze niet om met hun affaire te stoppen, vertelt Dominique aan Famme.

“Het was november 2021 toen ik een gesprek had voor een nieuwe baan. Ik had op het kantoor afgesproken en zou een gesprek hebben met de leidinggevende en een ander personeelslid. Toen ik de ruimte binnenliep zag ik haar direct zitten naast de leidinggevende. Een mooie blondine, volslank en een geweldige glimlach. Ik was meteen verkocht. Ze was heel open en spontaan. Vreemd genoeg voelde ik direct dat er iets zou gaan gebeuren tussen ons.

Samen koken en praten

Tijdens het gesprek praatte ik non-stop met haar, de leidinggevende kwam er zelfs niet tussen. Ik gok dat zelfs zij de energie voelde die er tussen ons was. Nadat het gesprek was afgelopen was ik van slag. Deze mooie vrouw was 15 jaar jonger en ik snapte niet wat er gebeurde tussen ons.

Twee maanden later begon ik bij haar op de afdeling en onze gesprekken liepen als vanzelf, er was veel herkenning en de klik werd alleen maar intenser. We begonnen elkaar ook buiten werktijd te zien. Samen koken en urenlang praten, maar verder dan dat ging het nog niet. Het leek alsof we allebei bang waren om toe te geven aan elkaar.

Uiteindelijk ging ik vier maanden later naar een andere afdeling, het afscheid emotioneerde ons allebei, maar een paar dagen later belde ze me op. Ze wilde met me praten omdat we overduidelijk gevoelens hadden voor elkaar, maar zij woonde samen met haar vriend en dus moest alles stiekem. We spraken af in een bos, omdat we bang waren om samen gezien te worden. Daar spraken we eindelijk onze gevoelens voor elkaar uit. ‘Wat wil je nu doen?’, vroeg ze me. Waarop ik antwoordde: ‘Ik wil je kussen.’

Begin van een affaire

Ik nam haar gezicht in mijn handen en zoende haar, eerst een beetje onwennig, maar al snel met meer passie. Verder zijn we toen niet gegaan. Vooral omdat ik vond dat het haar move moest zijn, zij was immers degene die in een relatie zat. De weken die daarop volgden bleven we afspreken. We picknickten op een open veld in het bos en we gingen verder dan alleen zoenen. De vonken sprongen eraf. Het klopte gewoon, het ging vanzelf. Het voelde veilig en vertrouwd en we konden meteen alles zeggen tegen elkaar.

We hadden het fijn samen, maar ze voelde zich natuurlijk ook schuldig naar haar vriend toe. Want haar relatie was volgens haar niet slecht, het was oké. Al geloofde ik dat niet helemaal, dit gebeurde immers niet zomaar.

De periode daarna belden we uren per dag als haar vriend werkte en spraken we regelmatig af. Dan gingen we naar het appartement van haar oma, die in een verzorgingshuis woont. Daar konden we onze gang gaan. Of we boekten soms een hotel en dan zei ze thuis dat ze bij een vriendin bleef slapen.

Betrapt

Tot we op een gegeven moment werden betrapt in een hotel door een bekende van haar. Ze moest het toen wel aan haar vriend vertellen, maar ze zei tegen hem dat we alleen maar hadden gezoend. Hij geloofde haar en opnieuw besloot ze bij hem te blijven. Ik denk dat ze hem geen pijn wilde doen en ze had het met hem ook goed voor elkaar. Bovendien drong ik niet aan om hem te verlaten, hoewel ik dolgraag met haar een bestaan zou willen opbouwen.

Van haar vriend mocht ze daarna natuurlijk geen contact meer met mij hebben, maar we zijn gewoon doorgegaan. We wilden ons contact niet opgeven, ook al weten we dat het beter zou zijn om elkaar alleen als vrienden te zien, wanneer we samen zijn liggen we binnen een half uur al in elkaars armen.

Zwanger

Onze affaire duurt nu bijna twee jaar en al die tijd wist ik dat ze kinderen wilde. Dat gunde ik haar ook, maar soms was het wel moeilijk om te weten dat ze thuis ook seks had met haar vriend. Dat deed me veel verdriet. Een paar weken geleden voelde ik aan haar dat er iets anders was en ik zei: ‘Je bent zwanger volgens mij.’ Op dat moment wist ze het nog niet, maar een paar weken later bleek ze inderdaad zwanger. Dat voelde voor mij heel dubbel. Ik gun het haar, maar ze is wel zwanger van hem, want wij deden het veilig.

Ondertussen gaan we gaan gewoon door met onze gesprekken aan de telefoon en ze komt ook nog steeds langs. Ik weet niet meer wat ik ermee moet. Ik hou van haar, maar zij houdt van twee mannen. Zelf blijf ik wel trouw aan haar. Sterker nog, ik heb voor het eerst geen behoefte aan andere vrouwen, wat ik eerder wel altijd had. Ze is mijn soulmate, maar niemand weet van onze affaire en het voelt alsof er geen weg terug is. Stoppen lukt niet en eerlijk zijn ook niet, want dan zou uitkomen dat ze al bijna twee jaar tegen iedereen liegt.

Thuis doet ze alsof ze de perfecte vriendin is. Ze zorgt voor iedereen om haar schuldgevoel te compenseren maar niemand ziet wie ze echt is. Ze is kwetsbaar, maar alleen als ze bij mij is ontspant ze, dan is ze echt zichzelf.”

Dit zijn de échte redenen dat mensen vreemdgaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme