Dit zijn de 5 grootste irritaties in de kraamweek

Ouderschap Japke Janneke Sybesma 1 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Iedere ouder ervaart deze eerste periode met een pasgeboren baby op zijn of haar manier. Er zijn echter een aantal irritaties die voor veel ouders erg herkenbaar zijn. In dit artikel delen we de vijf grootste irritaties in de kraamweek.

Sommige ouders zitten op een grote roze wolk. Andere stellen ervaren het een stuk minder rooskleurig. Hoe dan ook zijn er een aantal irritaties die in beide situaties kunnen voorkomen tijdens de kraamweek.

Irritaties in de kraamweek

Hieronder delen we de vijf meest voorkomende.

1. Visite die te lang blijft hangen

Het is misschien wel de grootste irritaties voor kersverse ouders: kraamvisite die veel te lang blijft hangen. Vooral de vrienden zonder kinderen kunnen hier een handje van hebben, want die hebben geen idee hoe zo’n eerste kraamweek is. Met een pasgeboren baby is visite die te lang blijft plakken in ieder geval heel irritant.

2. Visite die veel te laat komt

De dagen met een pasgeboren baby zijn chaotisch, lastig te plannen en worden geheel gestuurd door de kleine. Hoe zeer je de visite ook probeert te plannen, het komt eigenlijk altijd een beetje ongelukkig uit. Mocht je dan toch het meest ideale moment hebben uitgekozen voor de kraamvisite, is het wel erg irritant als ze veel later komen dan gepland.

3. Kraamhulp die te weinig doet

Het komt misschien niet vaak voor, maar een kraamhulp die te weinig doet, is niet prettig. Als je het gevoel hebt dat je ook voor de kraamhulp moet zorgen, gaat er duidelijk iets mis. Wel goed om dit ook te bespreken, want een kraamweek (met deze baby) kun je maar een keer meemaken. Feedback geven of desnoods om een andere kraamhulp vragen kan en mag altijd!

4. Kraamhulp die teveel doet

Ook dit kan soms een irritatie geven. Zeker wanneer je het gevoel hebt dat je jouw eigen regie of vrijheid kwijtraakt, kan een overbehulpzame kraamzorg irritaties geven. Ook hier geldt weer dat je altijd dit gesprek aan kunt gaan.

5. (Schoon)ouders die ongevraagd langskomen

Tot slot zijn (schoon)ouders die bij iedere poep of scheet voor de deur staan ook niet heel prettig. In die eerste kraamweek wil je ook genieten van je eigen gezin. Natuurlijk wordt het in sommige gevallen als heel steunend ervaren, maar het kan ook een heel grote irritatiebron zijn.

10x dingen waar je echt van wil genieten tijdens je kraamweek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme