10x dingen waar je echt van wil genieten tijdens je kraamweek

Kinderen Lisa van den Akker 4 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Het is één van de bijzonderste, zo niet dé bijzonderste week van je leven. De kraamweek. Het is een heftige week, vol emoties en hormonen, en dan is het niet altijd makkelijk om echt te genieten. Toch zijn er ook heel veel fijne en positieve kanten aan de kraamweek…

Je bent net moeder geworden, en je hele wereld staat een beetje op z’n kop. Om nog maar niet te spreken over de lichamelijke veranderingen. Toch is het fijn als je kunt genieten van deze bijzondere periode. Daarom vertellen we je graag de leuke dingen van de kraamweek.

Genieten van je kraamweek

Natuurlijk horen die kraamtranen er ook bij, maar nu focussen we ons even op de positieve kanten van de kraamweek.

1. Ontbijtjes op bed

En lunch, en misschien zelfs diner. Je kraamverzorgster zal lekkere en gezonde maaltijden voor je klaarmaken en die kun jij gewoon heerlijk eten in je bed. Vooral doen!

2. Cadeautjes

Grote kans dat je in de kraamweek heel veel lieve en leuke cadeautjes en kaartjes krijgt. Dat is natuurlijk iets om echt van te genieten.

3. Middagdutjes

Met de kraamverzorgster in huis kun je gemakkelijk een dutje doen, terwijl zij zorgt voor je newborn en eventueel andere kids. En die slaap kun je goed gebruiken!

4. Cocoonen

In de kraamweek leef je in een soort bubbel, en dat is heel fijn, want je moet je kleintje immers nog leren kennen. Lekker cocoonen dus.

5. De was wordt gedaan

Lege wasmanden! Need we say more? 

6. Verwennerij

Het is je kraamweek. Dus iedereen ontziet je, verwent je en is extra lief voor je. Helaas gaat dat ook weer voorbij, dus genieten wanneer het kan!

7. Een schoon bed

Een fris en schoon bed, zonder dat je zelf staat te worstelen met het dekbedovertrek. Dat is pas luxe!

8. Hele dag in pyjama

Je loopt de hele dag in je pyjama en niemand die dat raar vindt. Hoe comfortabeler het zit, hoe beter.

9. Het eerste badje

Vaak gaat de baby in de kraamweek voor het eerst in het badje. En de meesten vinden dat ook nog eens heerlijk. Een bijzonder momentje om samen van te genieten.

10. Huid op huid

Baby’s hebben behoefte aan huid-op-huid-contact. Heerlijk samen buidelen is iets waar de kraamverzorgster je bij kan helpen en wat een fijne ervaring is voor moeder én kind.

Natuurlijk zit niet iedere moeder na haar bevalling op een roze wolk. Lees hier het verhaal van Dione die na haar bevalling op een zwarte wolk zat. 

11 dingen die echt gezegd zijn tegen vrouwen in hun kraamweek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme