Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Relatie 25 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Busted! Wat als je partner (vaak) masturbeert?

Misschien is het je wel eens overkomen. Je komt onverwachts de badkamer in en ziet dat je partner zich aan het vermaken is (en dan bedoelen we niet alleen met water en zeep). Als je merkt dat je partner (vaak) masturbeert kun je je daar misschien wel wat onzeker over voelen. Of in ieder geval vraag je je af of dit normaal is.

Late we voorop stellen dat er niet één ‘normaal’ is. Jullie seksleven is between you guys, en jullie moeten vooral doen waar jullie je goed bij voelen.

Als je partner masturbeert

Of hij het nu af en toe doet, of iedere dag wel een ‘hele lange douche’ neemt… volgens Dr. Kate Balestrieri hoef je je nergens druk om te maken. Kate is naast sekstherapeut ook psycholoog en ziet aardig wat voordelen van masturberen.

1. Een betere relatie met jezelf

Er is geen betere manier om je lichaam beter te leren kennen dan tijdens het masturberen. Je komt er niet alleen achter wat je wel en niet lekker vind, maar ontwikkelt ook nog eens een portie zelfvertrouwen. Onderzoek toont namelijk aan dat mensen die vaker masturberen meer zelfvertrouwen hebben dan mensen die dat niet doen.

2. Het verbetert jullie seksleven

Hoe beter hij weet wat hij lekker vindt, hoe beter hij dit met jou kan communiceren. En visa versa natuurlijk

3. Mensen masturberen om verschillende redenen

Er is totaal geen reden om je onzeker te voelen. Bedenk dat mensen om verschillende redenen masturberen, en dat die reden helemaal niets met jou te maken heeft. Sommige mensen masturberen om in slaap te komen, om te de-stressen, of om te relaxen. Door open te communiceren kun jij erachter komen wat de redenen van jouw partner zijn, waardoor je dit beter kunt accepteren.

Quiz! Welk speeltje laat jouw hart sneller kloppen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme