Ben jij stiekem een amandelmoeder?

Ouderschap Valéry de Voijs 29 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Wie reality tv kijkt, kent The Real Housewives of Beverly Hills. Wie rhobh kent, kent Yolanda Hadid, en wie de Hadid family kent, kent de bekende amandel-scène. Voor iedereen die geen idee heeft waar we het over hebben; lees even verder. Wie weet ben jij stiekem ook een amandelmoeder.

Hollywood heeft er een nieuwe moeder bij: de amandelmoeder heeft na de bekende scène uit The Real Housewives of Beverly Hills namelijk officieel z’n intreden gemaakt.

Amandelmoeder

Laten we je even meenemen waar het allemaal begon. Yolanda Hadid, moeder van de succesvolle topmodellen Gigi en Bella Hadid schitterde namelijk in het derde seizoen van The Real Housewives of Beverly Hills. In één scène werd mama Hadid gebeld door haar dochter Gigi. Aan de telefoon vertelde Gigi dat ze zich zwak voelde, waarop Yolanda adviseerde dat amandelen gingen helpen: “Neem een paar amandelen en kauw er heel goed op”

Dit is niet de eerste keer dat Yolanda streng is over het dieet van haar kinderen. Tijdens de serie zijn we hoe Yolanda zich erg bemoeit met alles wat Gigi eet. Zo wil ze niet dat haar dochter aan volleybal doet: “Volleybal is een zeer mannelijke sport, modellenwerk is een zeer vrouwelijke zaak.

Met dank aan moeder Hadid bestaat er nu de term amandelmoeder. Een amandelmoeder is een ouder die zich, net als Yolanda Hadid, bemoeit met het dieet van haar kinderen. Nu lijkt het voorbeeld van Yolanda extreem, maar het gaat om iedere moeder die stiekem vindt dat haar kind wel een kilootje minder mag wegen en zich daar op een toxic manier mee bemoeit.

Kinderarts Dr. Karla laat op haar social media kanaal ime_community weten hoe schadelijk het volgens haar is: “Het is geworteld in de voedingscultuur, vooroordelen, vetfobie, en het nastreven van uiterlijk in plaats van gezondheid.”

Ben jij een amandelmoeder?

Hadids uitspraak heeft veel te weeg gebracht. Volgens sommige moeders zijn er namelijk twee vormen van amandelmoeders. Het ene soort amandelmoeder is net als Hadid extreem in haar uitspraken. Het andere soort moeder pakt het iets subtieler aan. Zo worden moeders die over hun eigen uiterlijk commentaar hebben ook gezien als een amandelmoeder.

Charlene Johnson, moeder en actief op social media geeft toe dat zij in deze laatste categorie valt. Ze heeft nooit commentaar gehad op het eten van haar kinderen, maar ze beseft dat haar kids bewust zijn van haar gedrag. Johnson at bijvoorbeeld nooit hetzelfde als haar kinderen, en was obsessed met gezond eten en protein bars. Ook sportte ze heel fanatiek en was ze altijd bezig om slank en ‘gezond’ te zijn. Ze beseft nu maar al te goed dat ze zelf een slecht voorbeeld is geweest voor haar kinderen door zo extreem op haar gewicht te letten.

@chalenejohnson

Confessions of an #AlmondMom Undercover. I’m doing a deep dive on my Podcast this week. The Chalene Show – THOUGHTS ??? #piyo#turbojam#beachbody#orthorexia

♬ original sound – Chalene Johnson

BAM worden? ‘Is jouw kinderwens belangrijker dan een kind mét biologische vader?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme