Redactie
Redactie Relatie 17 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Anoniem: ‘Na 9 jaar huwelijk, voel ik nog steeds vlinders. Maar niet voor mijn partner’

‘Het is niet altijd zo geweest dat het vreemdgaan niks met me deed natuurlijk. In het begin dacht ik er nog wel eens aan. Wat ben ik aan het doen? Zal hij iets vermoeden?’. Deze vrouw is negen jaar getrouwd maar haar partner, tot ze ineens merkt dat ze toe is aan ‘iets extra’s, net even iets anders’. Ze doet haar verhaal:

Vreemdgaan

‘Er zijn dingen die mijn man niet fijn vindt of niet zou willen doen met me, terwijl ik dat wel graag zou willen. Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar BDSM, maar hij moet er niks van hebben. Dat was het moment dat ik besloot me in te schrijven op een speciale datingsite waar mensen met dezelfde situatie op zoek gaan naar iets extra’s.

De gesprekken daarop werden steeds spannender en ik kon met mensen praten over mijn fantasieën en verlangens, iets wat ik met mijn partner niet kon. Ik genoot van het flirten, maar voelde me wel ongemakkelijk bij het idee dat ik een vreemde zou ontmoeten die ik alleen maar via internet ken. Dat had ik nog nooit eerder gedaan. Een jaar later besloot ik dat ik verder zou gaan en mijn grenzen op zou gaan zoeken. Ik ontmoette een man met wie ik in een hotelkamer zou gaan afspreken. Eerst vond ik het eng, maar het was ook een goede ervaring. Het was heel casual en we wisten beiden dat het niks romantisch zou worden.

LEES OOK: ‘Ik was die andere vrouw, eerst onbewust, toen volledig bewust’

Tuurlijk voelde ik me ook ergens schuldig, ik vroeg me af wat ik aan het doen was en waarom ik het überhaupt deed. Maar toen werd het te leuk en dacht ik niet meer na bij het vreemdgaan. Ik merkte dat ik steeds beter werd om mijn man verder weg van me te duwen. Sindsdien zijn er meerdere anderen geweest. Het voelde alsof ik op seksueel gebied heel veel kon experimenteren, terwijl ik dat met mijn partner echt niet kon.

Ik vind, dat als je partner je bedriegt, het een teken is dat er dan waarschijnlijk iets ontbreekt in de relatie, wat ze ergens anders wel kunnen krijgen. Ik denk dat hij wel wat meer open van geest zou mogen zijn, en meer dingen kan proberen. Dan zou ik het niet ergens anders hoeven zoeken. Ondanks mijn vreemdgaan heb ik nooit gedacht aan een scheiding. In mijn ogen zijn seks en liefde volledig gescheiden.

Naarmate de tijd vordert, pas je je aan en begrijp je dat wat er in het hotel (of waar dan ook) gebeurt, binnen de muren van het hotel blijft. Het is als een dagboek dat reageert. Maar het is ook een dagboek dat, als mijn partner het zou ontdekken, van mijn leven een dikke chaos kan maken. Voor nu denk ik dat het het risico waard is.’

LEES OOK: ‘Ik wist dat ik nog steeds van ‘m hield en ik wilde stiekem ook wel begrijpen waarom hij mij dit had aangedaan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme