Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 18 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

24/7 op elkaars lip? Maak juist gebruik van deze periode om een sterkere relatie te krijgen met je partner

Heb jij de afgelopen periode wel eens (serieus) overwogen een ei naar je partners hoofd te slingeren? Je bent ongetwijfeld niet de enige. Veel mensen zitten 24/7 op elkaars lip en dat is pittig, al helemaal als jij en je partner ook kids hebben. Maak er iets positiefs van deze periode en probeer er juist met een veel sterkere relatie uit te komen.

Een sterkere relatie met je partner

Je moet misschien wat vaker je trots opzij zetten en tot tien tellen, maar het is het waard. Als jij en je partner door deze aparte periode juist een sterkere relatie willen krijgen en dichter naar elkaar toe willen groeien, vind je hier vier tips.

1. Blijf communiceren

En dat klinkt heel logisch maar juist als je veel met elkaar bent is dit belangrijk. Als je continu met je partner (en misschien ook wel kids) bent, kunnen de irritaties op z’n zachtst gezegd nogal hoog oplopen. Zorg ervoor dat je dit meteen uitspreekt, juist omdat jullie 24/7 samen in een huis zitten. Als je dat niet doet is de kans heel groot dat jullie veel ruzies zullen hebben deze periode.

Als er dingen zijn waar je niet zo blij mee bent, en andersom je partner ook, praat er dan over. Klaar de lucht direct zodat de sfeer gewoon gezellig blijft. Dit zal jullie relatie alleen maar sterker maken.

LEES OOK: 5 fouten die je niet moet maken als je op een goede manier wil blijven communiceren met je partner

2. Maak nog steeds tijd voor elkaar

Hoewel je het idee hebt dat je al je tijd nu doorbrengt met je partner, bedoelen we een andere manier van tijd vrijmaken. Waarschijnlijk zitten jullie voornamelijk te werken en zorgen jullie voor de kindjes. Net zoals dat het normaal gesproken belangrijk was dat jullie af en toe een avond voor jullie zelf plannen is dat nog steeds belangrijk.

Plan een thuisdate met je partner. Dat kan prima als de kids al op bed liggen of zelfs lekker zitten te spelen. Stop er wat moeite in want dat is het helemaal waard. Maak bijvoorbeeld samen een dessert en eet dat onder het genot van een jazzy muziekje samen op.

3. Volg een duo-workout

Als jullie allebei in beweging en gezond willen blijven, kunnen jullie dat net zo goed samen doen. Een workout naast elkaar kán maar nog leuker is om een duo-workout te doen. Teamwork makes the dream work.

Volg een yogaklasje op YouTube waarbij jullie elkaar nodig hebben om de houdingen uit te kunnen voeren. Fysiek contact met je lief, lachbuien én spieren: wat wil je nog meer?

4. Stel elkaar vragen

Ga er samen echt voor zitten, wellicht onder het genot van een lekker wijntje. Even geen afleiding van smartphones, de tv en kids. Gewoon jullie twee samen op de bank. Stel elkaar vragen en voer diepe gesprekken. Maak oogcontact. Juist nu hebben jullie even echt de tijd voor elkaar.

Lees ook: Zo voorkom je een break up in quarantaine-tijd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Elite Daily

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme