Goed voor de wereld en handig voor jezelf: ARKET gaat kinderkleding verhuren

Kinderen Lisa van den Akker 27 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Kinderkleding kopen is niet bepaald duurzaam. Voordat je het weet zijn ze er weer uitgegroeid en ben je weer toe aan iets nieuws. Gelukkig ontstaan er steeds meer duurzame oplossingen en alternatieven voor het aanschaffen van kinderkleding. Zoals merken die kinderkleding verhuren. Zo kun je binnenkort ook bij ARKET kinderkleding huren. Handig!

ARKET is een merk dat valt onder de H&M groep, ze verkopen moderne en tegelijkertijd tijdloze kleding voor volwassenen en kinderen. En binnenkort kun je die leuke kinderkleding dus ook huren.

Kinderkleding huren van ARKET

ARKET gaat via een abonnementsvorm kleding uit hun kinderkledinglijn verhuren. Ze zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met de Amsterdamse online winkel Circos. Vanaf 28 januari is een groot deel van de ontwerpen van ARKET per stuk of als samengestelde bundel te huren via deze online shop. De gehuurde kledingstukken worden vervolgens thuis afgeleverd.

Pernilla Wohlfahrt, Managing Director bij ARKET zegt daarover: ‘We vinden het fijn dat onze klanten nu de mogelijkheid hebben om items met andere gezinnen te delen. En we zijn trots dat we in Circos een partner hebben gevonden die, net als wij, staat voor een duurzamer dagelijks leven. Een lange levensduur moet bij het ontwerpen van kinderkleding voorop staan en daarom hebben we ervoor gezorgd dat al onze kledingstukken doorgegeven kunnen worden wanneer een kind eruit is gegroeid.’

Aanbod voor milieubewuste ouders

Volgens ARKET kopen we gemiddeld in de eerste twee levensjaren van een kind 280 kledingstukken. Waarvan het meeste maar een paar maanden of minder wordt gedragen. Zonde dus. Zowel voor je portemonnee als voor het milieu. Het huren van kleding bespaart je dus niet alleen tijd, geld en ruimte maar is ook een duurzaam alternatief voor kopen. Acht tot tien gezinnen kunnen namelijk genieten van hetzelfde kledingstuk. En zodra een kledingstuk is versleten, wordt het materiaal ervan hergebruikt voor nieuwe producten.

Erick Bouwer, oprichter en CEO van Circos zegt daarover: ‘Deze samenwerking tussen ARKET en Circos is een waardevolle en broodnodige aanvulling op het aanbod in de groeiende markt voor milieubewuste ouders en verzorgers. Ik heb veel zin in dit prachtige avontuur. Een avontuur waarin we mode duurzamer maken en waarbij het makkelijker wordt om de goede keuzes te maken.’

Lees ook:

10x groente om zelf te telen: Goedkoop, duurzaam verantwoord en leuk om te doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme