Nieuwe auto? Vergeet niet om hem te verzekeren!

Partner Commerciële Redactie 15 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je een gloednieuwe auto aanschaft, is het natuurlijk je wens om deze zo lang mogelijk in topconditie te houden. Dit bereik je niet alleen door voorzichtig te rijden en op te letten in het verkeer, maar ook door een goede autoverzekering af te sluiten.

Het kan voor velen verwarrend zijn om de juiste autoverzekering aan te vragen met verplichte en optionele onderdelen. Daarom willen we hier wat licht op werpen en uitleggen wat je moet weten om de perfecte autoverzekering te vinden. Als je weet waar je op moet letten, kun je namelijk een goede deal sluiten.

Een verplichte verzekering

In Nederland is het verplicht om je auto te verzekeren voordat je ermee de openbare weg op gaat. Dit is in de eerste plaats voor de veiligheid van andere weggebruikers. Mocht je onverhoopt schade veroorzaken aan iemand anders of aan diens voertuig, dan kun je jouw verzekering gebruiken om de kosten te dekken. Daarom is een autoverzekering niet alleen verplicht, maar het beschermt je ook financieel. Hoewel de autoverzekering verplicht is, heb je nog steeds keuzes te maken binnen de verschillende opties.

Nieuwe auto = all-risk verzekering

Bij de keuze van een verplichte autoverzekering is het raadzaam om naar de leeftijd van je auto te kijken. Vooral wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht, is het sterk aan te raden om een all-risk autoverzekering af te sluiten, zodat je veilig op pad kunt met je baby. Deze verzekering biedt dekking voor schade aan je eigen auto als gevolg van een aanrijding.

Als je auto ouder is dan zes jaar, kunnen de reparatiekosten na een ongeval de dagwaarde van je auto overstijgen, waardoor het voordeliger kan zijn om een andere auto te kopen. Over het algemeen geldt: hoe ouder je auto, hoe minder uitgebreid je hem kunt verzekeren. Bij twijfel over de opties is het verstandig om de voorwaarden van verschillende verzekeraars goed door te nemen.

Kies je aanvullende opties

Nadat je de verplichte basisverzekering hebt geregeld, is het tijd om te kijken naar aanvullende opties. Hoewel niet verplicht, kunnen deze erg handig zijn, vooral als je met een baby onderweg bent. Overweeg bijvoorbeeld pechhulp, waarmee je altijd hulp kunt inschakelen wanneer je met pech langs de weg staat. Ook als je auto thuis niet start, kan een monteur worden opgeroepen om het probleem te verhelpen. Dit biedt extra gemoedsrust wanneer je met je baby reist.

Dilemma: ‘Zal ik een extra auto kopen nu ik een kind krijg of niet?’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme