Dilemma: ‘Zal ik een extra auto kopen nu ik een kind krijg of niet?’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 29 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we vragen van lezers van Famme over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Yasmin (35) haar dilemma voor: “Zal ik een extra auto kopen nu ik een kind krijg of niet?”

Eindelijk is het zover! Na een jaar proberen ben ik zwanger. De eerste vier maanden vond ik erg pittig, maar nu ik in mijn zesde maand ben, voel ik me lichamelijk goed. Wel ben ik zo nu en dan aardig aan het piekeren over het moederschap. Zoals iedere moeder wil ik ervoor zorgen dat mijn kleintje het beste leven krijgt.

Maar één auto

We hebben nu een auto die mijn man eigenlijk altijd gebruikt. Hij werkt op ruim een uur rijden van ons huis, dus hij heeft hem ook echt nodig. Ik heb op dit moment geen auto nodig. Voor mijn werk hoef ik maar twintig minuten met de bus en dat is op dit moment prima, maar als onze baby er is, dan gaat het een stuk moeilijker worden.

Baby naar gastouder

Omdat ik graag vier dagen wil blijven werken zijn we op zoek gegaan naar een gastouder in de buurt. Dat is nog een hele opgave, want bijna iedereen zit vol. Vorige week kregen we een belletje dat er toch een plekje is voor onze ongeboren spruit. Ik was door het dolle heen, behalve met één ding: de gastouder is moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer. Eerst zou ik tien minuten met de bus moeten. Dan wachten op een andere bus en nog tien minuten rijden en dan nog tien minuten lopen. Om naar mijn werk te komen, ben ik vanaf de gastouder ook weer 40 minuten onderweg. Om dit vier dagen per week te moeten doen in de ochtend en de middag dat zie ik eigenlijk niet zitten.

Extra auto kopen?

Het liefste koop ik een extra auto, waarin ik onze baby naar de gastouder kan brengen en daarna door naar werk kan rijden. Mocht er iets zijn met de baby, dan ben ik vanaf mijn werk binnen een kwartier bij de gastouder. Ik legde mijn idee voor bij mijn man en hij snapte dat het fijner voor mij en ons kind zou zijn. Hij wees mij echter ook op de extra kosten die de aanschaf met zich mee zou brengen. En dat is wel een dingetje.

Dilemma

Ik zit nu dus met een dilemma. Zullen we een extra auto kopen en de bijkomende kosten voor lief nemen? Of zal ik vier dagen in de week met een kleintje bus in bus uit gaan op weg naar de gastouder?”

Dilemma: ‘Moet ik voor een gastouder of een kinderdagverblijf kiezen?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen