Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Persoonlijk 8 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Lexi (34) kreeg een scharrel tijdens haar zwangerschap: ‘Heb het 4 maanden verzwegen’

Vlak nadat Lexi * (34) ontdekt dat zij zwanger is, ontmoet ze haar scharrel. Ze koos er bewust voor om dit te verzwijgen, en had het gedurende vier maanden heel leuk. Aan Famme legt ze uit dat ze er enigszins spijt van heeft.

“Achteraf is het heel simpel: dit had ik gewoon niet moeten doen. Maar op dat moment dacht ik daar anders over.

Het was nog heel gezellig met mijn ex

Mijn ex en ik hadden het af en toe nog heel leuk. Het is toentertijd uitgegaan omdat hij naar de andere kant van de wereld verhuisde. We wilden elkaar loslaten, en maakten het uit. Als hij echter in Nederland was, hadden we het heel leuk.

Zo had hij bijvoorbeeld nog steeds een sleutel van mijn apartment en mocht hij altijd bij me logeren als hij in Amsterdam moest zijn. Het was een soort ongeschreven regel dat we samen waren als hij in Nederland was, maar officieel was het uit, en we vroegen nooit naar elkaars liefdesleven. Het was voor onze vrienden ook al enigszins ‘normaal’ geworden.

Ik ontmoette soms leuke mannen in Amsterdam waar ik het even gezellig mee had, maar vaak duurde dat niet langer dan een paar weken of maandjes. Ik vond de aandacht wel leuk, maar was niet geïnteresseerd in een serieuze relatie. Eigenlijk kon niemand tippen aan de band die ik met mijn ex had. Ik denk dat ik onbewust niets serieus met iemand wilde, omdat dat zou betekenen dat mijn ex en ik elkaar écht definitief moesten breken.

Zwanger van mijn ex

En toen? Toen werd ik zwanger. Van mijn ex. Ik had geen kinderwens maar ik heb altijd gezegd dat als ik per ongeluk zwanger zou worden van mijn ex, dat ik het zou houden. Ik ken hem ondertussen mijn halve leven, dus ik wist dat hij een geweldige vader zou zijn.

Mijn ex vond het heel leuk, en stelde voor dat ik na de geboorte van ons kindje, bij hem zou intrekken. Dit leek me eigenlijk wel een goed idee, dus ik stemde er mee in.

Vlak na mijn eerste echo ontmoette ik een leuke man in Amsterdam. We hadden gelijk een goede klik, en hij nodigde me uit voor een drankje. Ik verzon een smoesje waarom ik geen alcohol dronk en genoot van zijn gezelschap. Ik hield mezelf voor dat ik het best nog eventjes gezellig mocht hebben met iemand voor ik naar de andere kant van de wereld zou verhuizen en mijn ‘serieuze gezinsleven’ zou starten.

Lexi verzweeg haar zwangerschap

Little did I know dat deze man in Amsterdam wel héél leuk bleek te zijn. Ik dacht dat in mijn gevoelens onder controle had, maar toch was het moeilijk om niet smoorverliefd te worden. Vier maanden lang heb ik mijn zwangerschap verzwegen, en hebben wij het heel gezellig gehad. De laatste weken was ik heel erg op mijn hoede. Ik vermeed intimiteit en loog soms dat ik niet in Amsterdam was, en we elkaar niet konden zien.

Na vier maanden heb ik het afgekapt, en ben ik mezelf gaan focussen op mijn kindje en mijn ex. Ik ben blij dat ik uiteindelijk voor mijn ex heb gekozen, en heb geen spijt van mijn laatste avontuurtje. We hebben het gezellig gehad, en ik heb nog even kunnen genieten van het ‘vrije leven’. Natuurlijk voel ik me wel schuldig dat ik iemands tijd heb verspild, maar als ik zijn social media mag geloven, is hij er ook overheen.”

* Wegens privacyredenen zijn de namen in dit artikel gefingeerd. De echt naam is bekend bij de redactie. Wil je ook (anoniem) je verhaal delen op Famme. Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme