Wil je dat je baby geboren wordt met veel haar? Eet dan deze dingen

Gezondheid Lisa van den Akker 7 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Of je een baby krijgt met een volle bos haar, of eentje zo kaal als een biljartbal, hangt af van veel factoren. Wil je die haargroei toch een beetje bevorderen? Dan zouden deze voedingsmiddelen kunnen helpen om een baby met veel haar te krijgen.

Natuurlijk zijn alle baby’s schattig, of ze nu volledig kaal zijn, of al direct staartjes in kunnen. Toch geven sommige (aanstaande) ouders de voorkeur aan een baby mét haar. Hoe je de natuur dan een handje kunt helpen? Nou, door deze dingen vooral wél te eten.

Dit wil je eten voor een baby met veel haar

Eigenlijk geldt voor de haargroei van de baby in je buik hetzelfde als voor jouw eigen haargroei. Dus wat goed is voor jouw haar, is ook goed voor het haar van de baby.  Pak maar vast pen en papier erbij om een boodschappenlijstje te maken!

Eieren

Eieren zijn een goede bron van proteïne, en dragen daardoor bij aan de haargroei. Eieren bevatten ook biotine en dat hebben de haarzakjes nodig om keratine te produceren. Voeg dus regelmatig een ei toe aan je ontbijt, lunch of diner, maar zorg er wel altijd voor dat deze helemaal gekookt of gebakken is. Rauwe eieren kun je namelijk beter niet eten als je zwanger bent.

Avocado

Vitamine B en E staan erom ​​bekend dat ze essentieel zijn als het gaat om gezond haar. Avocado’s zijn rijk aan deze vitamines, die daardoor dus de haargroei van je baby in de baarmoeder zullen stimuleren.

Noten

Noten zijn niet alleen rijk aan eiwitten, het zijn ook uitstekende bronnen van voedingsstoffen voor de haargroei, zoals vitamine E, B-vitaminen, vetzuren en zink. Neem dus gerust een handje noten tussendoor als snack, of voeg ze toe aan je lunch of diner.

Vis

Vis is een uitstekende bron van omega-3 en vetzuren en daarvan is bekend dat ze de haargroei verbeteren. Wees echter wel voorzichtig met het eten van vis tijdens de zwangerschap, aangezien niet alle soorten vis veilig zijn om te consumeren. Overleg eventueel met de verloskundige voordat je vis eet tijdens de zwangerschap.

(Gedroogd) fruit

Ook voedingsmiddelen die veel vitamine A bevatten zullen mogelijk de haargroei bevorderen. Denk hierbij aan mandarijnen en sinaasappels. Naast vers fruit kun je ook kiezen voor gedroogd fruit. Dit is namelijk rijk aan aan mineralen, eiwitten en vezels en dit bevordert een gezondere foetale haargroei.

Haargroei bij je baby: dit is wat je moet weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme