Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Kinderen 24 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Sarah uit Baby in het buitenland is zwanger in India: ‘Meisjes laten ze weghalen, op welke manier dan ook’

In het verre India bereidt de 29-jarige Sarah zich voor op haar bevalling en kraamtijd. Presentatrice Merel Westrik bezoekt haar voor het programma Baby in het buitenland.

Sarah leerde haar Indiase man Vibin kennen toen ze in de keuken werkte van een schip. Het duurt nog een paar jaar voor de vonk overslaat, maar dan gaat het snel: ze verhuizen naar India en trouwen daar.

Zwanger in India

Inmiddels is Sarah dus zwanger en zal ze in het zuiden van India, bevallen van haar eerste kind. Dat wil ze doen op een bijzondere manier, namelijk op traditionele Indiase wijze hangend aan een touw.

Hiervoor gaat ze naar een zogenaamde Birth Village. Dit is een natuurlijk bevallingscentrum waar je wordt begeleid door verloskundigen. Hier wordt aangemoedigd dat je op een natuurlijke manier bevalt, zonder pijnstilling en medische ingrepen. Sarah kiest daarvoor omdat je in het ziekenhuis in India al snel wordt ingeleid, ingeknipt of een keizersnede krijgt.

Kijk.nl

Meisjes worden weggehaald

Nog een ander groot verschil is dat het in India verboden is om het geslacht van je baby te weten tijdens de zwangerschap. Dat heeft een belangrijke reden vertelt Sarah: “Als ze erachter komen dat het een meisje is laten ze het weghalen, op welke manier dan ook.”

Toch weten Sarah en Vibin wel wat het wordt, dankzij een vriend die in het ziekenhuis werkt. “Hij zei dat het 90 procent zeker is dat het een meisje is.”

Kraamtijd met familie

Maar waar Sarah het meest tegenop ziet, is de kraamtijd met haar schoonfamilie. Het is in India gebruikelijk dat familie heel intensief voor de baby én de kersverse moeder zorgt. Zelfs de rug wassen wordt uit handen genomen en dat gaat Sarah als Nederlandse een tikkeltje te ver. “Als er iemand mijn rug schrobt is het Vibin”, zegt ze lachend.

Uiteindelijk wordt hun dochter, Adayah, precies op de uitgerekende datum geboren. “De bevalling is helemaal goed gegaan, precies zoals ik het wilde”, zegt een stralende net bevallen Sarah.

Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland kijk je iedere woensdag op Net5 om 21.32 uur of via Kijk.nl.

Bevallingsverhaal Merel: ‘Als om 14.00 uur de ontsluiting niet verder is, gaan we een keizersnede doen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme