Marleen Staal
Marleen Staal Kids 5 nov 2018

Dit is waarom je baby met de kont omhoog slaapt

Wat er nog liever is dan een baby’tje dat ligt te slapen? Als je jouw slapende droppie met het kontje parmantig in de lucht aantreft in de wieg of box. Dat heeft niet alleen een heel hoog knuffelgehalte, er is ook zeker een hele goede reden waarom baby’s dit doen.

Bootylicious baby

Tijdens een lesje yoga is deze child pose-houding misschien heel ontspannend, maar in slaap vallen als je zo opgevouwen bent? Dat is als volwassene praktisch onmogelijk als je niet zo lenig bent als een dropveter. Dat geldt niet voor de aller-, allerkleinsten onder ons. Die vinden het juist heerlijk om met hun babybips waving in the air in slaap te vallen.

Waarom? Volgens Richard Polin, directeur neonatologie van de Columbia University, kiest je baby een slaaphouding die lijkt op hoe hij of zij in de baarmoeder lag. Dus grote kans dat je kleine op deze manier ook in jouw buik bewoog en daarom automatisch in deze positie in slaap valt.

Sleeping beauty

In het begin is het erg goed voor de baby om op het rugje te slapen. Zo leert de kleine vaardigheden te ontwikkelen waarmee hij of zij uiteindelijk kan rollen en kruipen. Maar zodra je baby meer gaat bewegen, kiezen ze steeds vaker voor een andere houding die ze kennen en fijn vinden. Zoals de child pose.

LEES OOK: Dit zijn de echte redenen waarom kinderen niet willen slapen – en dit kun je er aan doen

En inderdaad. Laat deze poepige pose nou precies lijken op de houding die peuters zichzelf aanleren als ze gaan kruipen. Niet gek dus dat als je baby eenmaal kan zitten, hij of zij ook vaker slaapt met de kont highfivend in de lucht. Oudere baby’s zijn nu eenmaal dol op deze deze slaaphouding.

Dus reden genoeg om extra vaak en lang naar je sleeping beauty te staren.

Reageer op artikel:
Dit is waarom je baby met de kont omhoog slaapt
Sluiten