5 x de tofste knutselwerken met lege eierdozen

Lifestyle Janne Vogel 5 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Ideaal voor een zondagmiddag: knutselen met eierdozen! Lege eierdozen dienen namelijk voor zoveel meer dan alleen het heel houden van de eitjes. Samen met je kind verander je ze paashaasjes, kuikens, insecten of bloemen. Niet weggooien dus.

Knutselen met eierdozen

Zorg voor een dosis aan creativiteit, scharen en verf en laat je inspireren door de volgende ideeën. Creëer in je huis een gezellig lente-sfeertje.

1. Kuikentjes

Knutselen met eierdozen

Te leuk voor pasen: deze schattige kuikentjes. Gij neemt een eierdoos, een schaar, lijm, verf + kwasten en een zwarte marker. En een stukje papier voor het snaveltje. Knip de eierhouders uit het karton en plak er twee op elkaar. Verf en laat drogen, en geef ze na afloop oogjes en een snaveltje. Lief!

2. Paashaasjes

Knutselen eierdozen

Omdat we toch in de paasstemming zijn kunnen deze haasjes niet ontbreken. Ook deze knutsel je makkelijk samen met je kids. Je hebt nodig: een eierdoos, verf + kwastje, opplak-oogjes, mini pom poms (voor de neusjes), wit papier, tape, lijm en een zwarte marker. Ook nu begin je met het uitknippen van de eierhouders en plak je deze op elkaar. Verf ze in een gezellig lentekleurtje, knip de oortjes uit het witte papier en plak die op. Wanneer de verf is opgedroogd maak je een gezichtje op de haasjes met de markers, opplak-oogjes en pom poms. Wil je echt uitpakken? Stop dan wat kleine paaseitjes in je haasjes. Dit staat toch te leuk bij het paasontbijt?

3. Bloemen

Knutselen eierdozen

De temperaturen gaan een beetje omhoog en we voelen de lente aankomen, dus wat is beter dan fleurige bloemetjes in huis om het nieuwe seizoen in te luiden? Juist, ja. Nog een pluspuntje: wat je ook doet, deze bloemen gaan níet dood. Ze hebben niet veel aandacht nodig.
Het enige wat je nodig hebt is een lege eierdoos (of een paar, voor een heel boeket), verf, papieren rietjes en plakband. Knip de eierhoudertjes uit per vier, verf ze in een gewenst kleurtje, laat drogen en plak ze op de rietjes. Tadá, your flowers are ready.

4. Insecten

Knutselen met eierdozen

Ook best lentig: deze eierdoos-insecten. Nodig: een eierdoos, verf + kwastjes, lijm, opplak-oogjes, pijperagers, wit tissue papier, een naald of iets anders scherps, een schaar, een zwarte marker en lijm.
Je kunt de eiderhoudertjes apart knippen, of je maakt er een langer insect van. Knip de doos in ieder geval voor de helft. Verf ze vervolgens in een leuk kleurtje en teken de details op de cupjes als ze zijn gedroogd. Plak de oogjes erop, maak gaatjes in de zijkanten en stop de pijperagers erin als pootjes. Wees creatief! Maak vooral de lievelingsinsecten van je kind (als hij die heeft) en teken de details precies zoals jullie dat willen.

5. Bijtjes

Knutselen met eierdozen

Last but not least: dit schattige bijtje. Benodigdheden: een eierdoos, schaar, gele verf en een kwastje, opplak-oogjes, lijm, zwart touw, wit papier en een zwarte fineliner. Knip de eierhouders tot individuele houdertjes. Je hebt één houdertje per bij nodig. Verf de houders vervolgens geel en laat ze drogen. Maak kleine gaatjes in het karton en rijg daar het touwtje doorheen. Lijm er vervolgens de oogjes op en teken een klein mondje. Uit het witte papier knip je vleugeltjes, die je bovenop de bij plakt. Schattig!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen