HEH?! Deze baby heeft zulke lange haren dat het geföhnd moet worden

Kinderen Valéry de Voijs 15 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoe dan?! Dat was onze reactie toen we deze moeder voorbij zagen komen. Dat sommige baby’s meer haar hebben dan anderen, daar kijken we niet meer zo snel van op. Maar bij het zien van deze foto’s waren wij toch een tikkie verbaasd. Deze baby heeft namelijk zulke lange haren dat het geföhnd moet worden na iedere wasbeurt.

Rapunzel heeft some serious competition

Baby met lange haren

De moeder van de kleine rapunzel is dansdocente Amy Frayne (34) uit East Midlands. Ook Fayne’s andere twee kinderen zijn gezegend met een volle bos haar, maar haar jongste dochter spant de kroon. Dat Darla pas acht maanden oud is, zou je niet zeggen als je naar het kapsel kijkt. De donkere lokken zijn namelijk zo lang dat Fayne er een föhn bij moet pakken om ze droog te krijgen.

Tijdens een interview met U.K. News vertelt de Britse moeder dat zelfs de dokters en verloskundigen in shock waren tijdens de bevalling. Volgens Frayne hadden ze nog nooit een baby met zoveel haar gezien. Toch was Frayne niet heel verbaasd. Zelf werd de moeder namelijk ook geboren met een behoorlijke bos haren. Tja…. toch iets met goede genen denken we dan maar.

In de eerste vijf maanden groeide het haar omhoog, en was het onmogelijk om ze plat te kammen. Nu is het haar lang genoeg en kan de moeder het af en toe stylen. Toch gebruikt ze geen bijzondere producten. Ze wast de haren met lauw water en gebruikt een föhn na iedere wasbeurt. Natuurlijk is ze erg voorzichtig en zorgt ze ervoor dat de föhn niet te heet is.

Maagzuur

Uit eerder onderzoek bleek dat er een mogelijk verband is tussen vrouwen met maagzuur tijdens de zwangerschap en de hoeveelheid haren van hun pasgeboren baby’s.

Frayne krijgt dan ook vaak de vraag of ze niet ontzettend veel last van maagzuur had tijdens haar zwangerschappen, maar dat is volgende de Britse moeder niet het geval: “I had absolutely no heartburn, so don’t believe anything you hear!“.

Baby Darla met een volle bos haar.

Meer weten over haargroei bij baby’s? Check dan dit artikel even!

Wat? Mijn baby heeft een vachtje!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme