Baby op komst! 20 x hippe babynamen met betekenis

Babynamen Eva ten Wolde 17 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Het blijft een leuke uitdaging: babynamen uitzoeken. Of het nu voor je eerste of derde kindje is. Er is totaal geen inspiratie of je wisselt voor de honderdste keer van gedachten… Een leuke naam verzinnen is één ding, maar de betekenis van de naam is minstens zo belangrijk.

Wij willen je graag een handje helpen, dus bij deze: twintig toffe namen met betekenis voor je kroost. Tien voor onze meisjes én tien voor onze jongens!

Betekenis naam: 10 x inspiratie voor meisjes

1. Billie
Billie is een super stoere Engelse meisjesnaam, maar kan ook zeker voor jongens. De betekenis is ‘standvastige beschermer’.

2. Lily
Lily komt uit het Latijn en betekent ‘lelie’. Deze prachtige bloem staat onder andere voor zuiverheid, liefde en vrouwelijkheid.

3. Jade
Jade is een groene edelsteen. Er wordt gezegd dat deze steen geluk, voorspoed en rijkdom brengt. Nou, dat is toch alles wat je je kind gunt en wenst?

4. Nora
Nora is een vlotte afkorting van het Arabische Eleonora en het Latijnse Honora. De naam betekent ‘God is mijn licht’ en ‘eer’.

5. Tatum
Tatum is een Engelse naam en betekent ‘vrolijk’ en ‘gelukkig’. Tatum is jullie eigen vrolijke, geluksbrenger.

6. Noé
Deze korte, maar krachtige naam komt uit het Hebreeuws. De betekenis is ‘rust’. Het kan dus niet anders dat Noé een onwijs zoet kindje is.

7. Elle
Elle naam heeft meerdere betekenissen, maar ze komen wel met elkaar overeen: ‘fakkel, stralende, schitterende’. Elle is letterlijk en figuurlijk een licht in je leven!

8. Lexie
Lexie is een naam die uit het Grieks komt en betekent ‘beschermer van het volk’. Ze is dus nu al een kleine vredestichter.

9. Vita
De naam Vita komt uit het Latijn en betekent ‘levendig’.

10. Rosie
Rosie is afgeleid van Rosa. Ja, misschien raad je het al, maar de betekenis is ‘roos’. Deze bloem staat symbool voor liefde, vreugde en geluk.

Betekenis naam: 10 x inspiratie voor jongens

1. Fender
Fender is een Engelse naam en betekent ‘verdediger’. Nou, dat wordt wat als hij misschien nog een klein zusje krijgt.

2. Douwe
Douwe is een Friese naam. De naam betekent ‘duif’, maar ook ‘lieveling’ en ‘vriend’.

3. Ravi
Ravi is een Aziatische naam. Dat is weer even iets anders dan Engels, Grieks of Latijn. De betekenis van de naam is ‘zon’.

4. Storm
Dit is een super stoere, Hollandse naam. Vul de betekenis zelf maar in…

5. Vic
Vic is een afkorting van de Latijnse naam Victor. De naam betekent ‘overwinnaar’.

6. Youp
Youp is een korte, Nederlandse jongensnaam. De naam heeft een godsdienstige betekenis, namelijk ‘God voorziet en maakt beter’.

7. Lux
Dit is een naam voor jongens én meisjes. Lux komt uit het Latijn en betekent ‘licht’.

8. Cody
Cody is een Ierse naam en betekent ‘behulpzaam’. Zal hij ook zo behulpzaam zijn als je hem over een aantal jaar vraagt zijn kamer op te ruimen?

9. Vito
Tussen de meisjesnamen stond Vita en tussen de jongensnamen staat Vito. Een klein verschil, maar de betekenis blijft hetzelfde: ‘levendig’.

10. Leff
De naam Leff komt uit het Hebreeuws en betekent ‘hart’.

Lees ook:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme