Single vader deelt zijn Tinder ervaringen: ‘Of wil je meteen een wippie maken?’ vroeg ze

Relatie Redactie 16 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Als alleenstaande vader is het niet altijd makkelijk om weer te gaan daten. Vader Vico komt net uit zijn relatie van dertien jaar, met kinderen een huis en alles erop en eraan. Hij was niet actief opzoek tot een vriend hem attendeerde op Tinder. Nu is het hek van de dam.

‘Terwijl ze zit te praten over haar werk en waar ze vandaan komt krijg ik het ineens heel benauwd. Hoe heet ze ook alweer? Ik kijk naar haar woorden vormende mond. Mooie, volle lippen, maar als die mij nú vragen naar haar naam dan val ik hier keihard van de barkruk door de mand. Maar waarom zou ze mij vragen naar haar naam? Ze zal toch zélf wel weten wat haar naam is? Ik moet gewoon naar haar verhaal blijven luisteren. En net op dat moment hoor ik haar zeggen: ‘Dus ik zeg, Ellen zeg ik…’ ELLEN! Natuurlijk! Onthouden nu.

Chatten en daten

Ellen is de vierde van de week waar ik een date mee heb. Ik ben namelijk sinds kort op Tinder en het dicteert mijn leven totaal! Ja, ik heb ook relatiesites geprobeerd, maar Tinder is echt de lachfilm onder de datingsites. Ik swipe me een ongeluk en als ik weer een match heb gaan we chatten. Als dát bevalt maak je de overstap naar WhatsApp en vervolgens naar een kennismaking in real life. En daar ben ik aanbeland met Ellen.

Twintig minuten Anja

Ik was ooit nog in de veronderstelling dat je niet meteen bij de eerste date…, nou ja, dat dus. Nu weet ik wel beter nadat ik dat hockeymeisje een tijdje geleden ontmoette. We waren eerst nog van plan om wat te drinken en te eten maar van dat eten kwam het niet. ‘Of wil je meteen een wippie maken?’ vroeg ze. Ja, op Tinder kom je echt de gekste mensen tegen.

Zoals ook Anja. Zij liet na twintig minuten te hebben gesproken over van alles en nog wat weten dat ze zwanger was. In eerste instantie denk je dan nee, maar als je er wat op gaat kauwen besef je dat er best wel wat voordelen aan zitten. Ik zit in ieder geval niet te wachten op kinderen, die heb ik al.

In de rebound

Oh ja, dat had ik nog niet verteld, maar mijn relatie is over. Anderhalf jaar geleden ongeveer. Ja, daar zit een heel verhaal aan vast en nee, daar ga ik je nu niet mee vermoeien. Want daar gaat het momenteel even niet om. Nu gaat het om de rebound waar ik vol in zit. Als ik dit optik verschijnt er een melding op mijn smartphone: ‘Congratulations! You have a new match!’ Ik kijk: best een leuke meid zo op het eerste gezicht. Dus ik tik mijn eerste chatberichtje op weg naar een borrel met Claire: ‘Hee, wat een verrassing. Jij ook hier?’ Want vier weken Tinder betekent ook vier weken borrelen met in eerste instantie volslagen onbekende dames. Het levert bijna altijd een grappige kroegavond op of een gek verhaal. Ik weet niet zeker of ik er een vriendin vandaan haal, maar een alcoholprobleem zit er zéker in.’

Lees ook:

Swipen met succes? Deze sterrenbeelden hebben het meeste geluk op Tinder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen