Renée
Renée Kids 12 mrt 2018

Om deze mooie reden slaapt een baby het allerliefst op je borst

Het is de lievelingsplek van menig baby: slapen op de borsten van mama. Sterker nog, het is voor jou bovendien helemaal fijn. Baby slapen + knuffels = een heerlijk relax moment voor jou. Maar waarom slapen de kleintjes toch zo fijn op je borsten? Daar is een verklaring voor.

Baby slapen op borsten

Met het hoofd op de borsten heeft een baby de spot gevonden voor een lekker dutje. Het is bovendien helemaal niet zo gek als ze hier de voorkeur aan geven. Onderzoek toont namelijk aan dat baby’s daardoor mega fijn slapen. Het heeft alles te maken met je hartslag. Toen je de baby negen maanden bij je droeg was dat het geluid waaraan je kind continu werd blootgesteld.

Comfort van hartslag

Het is voor baby’s een comfortabel geluid om je hartslag te horen. Juist omdat ze zo gewend zijn aan het geluid vallen ze sneller in slaap. Sterker nog, als je tijdens je zwangerschap veel naar een bepaalde muzieksoort luisterde is de kans groot dat je kind daarop ook lekker kan slapen. Dat fenomeen heet letterlijk vertaald ‘vertrouwd leren’.

Vertrouwd leren

Luisterde je tijdens de zwangerschap bijvoorbeeld vaak naar klassieke muziek zoals Mozart? Dan heeft het zin om die muziek weer op te zetten als je je kind wil laten slapen. Omdat dit één van de eerste geluiden was die de baby hoorde in je buik slapen ze hartstikke lekker. Pas alleen op dat de omgeving veilig genoeg is om een dutje te doen. Grote kans dat niet alleen de baby in slaap valt, maar jij ook.

Heb je geen probleem met een nachtelijk bezoek van de kids? Probeer dan eens co-sleeping.

Romper

Reageer op artikel:
Om deze mooie reden slaapt een baby het allerliefst op je borst
Sluiten