Om deze mooie reden slaapt een baby het allerliefst op je borst

Kinderen Renée 4 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Het is de lievelingsplek van menig baby: slapen op de borsten van mama. Sterker nog, het is voor jou bovendien helemaal fijn. Baby slapen + knuffels = een heerlijk relax moment voor jou. Maar waarom slapen de kleintjes toch zo fijn op je borsten? Daar is een verklaring voor.

Slapen op borst

Met het hoofd op de borsten heeft een baby de spot gevonden voor een lekker dutje. Het is bovendien helemaal niet zo gek als ze hier de voorkeur aan geven. Onderzoek toont namelijk aan dat baby’s daardoor mega fijn slapen.

Hartslag

Het heeft alles te maken met je hartslag. Toen je de baby negen maanden bij je droeg was dat het geluid waaraan je kind continu werd blootgesteld.Het is voor baby’s een comfortabel geluid om je hartslag te horen. Juist omdat ze zo gewend zijn aan het geluid vallen ze sneller in slaap. Sterker nog, als je tijdens je zwangerschap veel naar een bepaalde muzieksoort luisterde is de kans groot dat je kind daarop ook lekker kan slapen. Dat fenomeen heet letterlijk vertaald ‘vertrouwd leren’.

Vertrouwd leren

Luisterde je tijdens de zwangerschap bijvoorbeeld vaak naar klassieke muziek zoals Mozart? Dan heeft het zin om die muziek weer op te zetten als je je kind wil laten slapen. Omdat dit één van de eerste geluiden was die de baby hoorde in je buik slapen ze hartstikke lekker. Pas alleen op dat de omgeving veilig genoeg is om een dutje te doen. Grote kans dat niet alleen de baby in slaap valt, maar jij ook.

11 veel voorkomende problemen bij borstvoeding en tips om ze op te lossen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen