Zo kan je een leuke én praktische babykamer voor je tweeling inrichten

Kinderen Eva ten Wolde 9 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je in verwachting van een tweeling? Dan is het inrichten van een babykamer een extra grote uitdaging… Krijg je nu al de zenuwen van dit idee? We’ve got you covered. 

Deze tips en inspiratie zullen je helpen om een leuke, veilige én praktische babykamer voor de tweeling in te richten.

Babykamer inrichten voor een tweeling

Double the trouble, double the fun!

1. Je hoeft niet alles dubbel te hebben

Er is een tweeling op komst, dus het is misschien verleidelijk om alles dubbel aan te schaffen. Dit is met meubels voor de babykamer van de tweeling écht niet nodig, tenzij je dol bent op puzzelen…

Er zullen straks twee kleintjes zijn, maar dit neemt niet weg dat je nog steeds één paar handen hebt. Je bent vast en zeker een supermama, maar twee luiers tegelijk verschonen? Nee, één commode is meer dan voldoende.

2. Zet de wiegjes niet direct naast elkaar

Joh, alsof het nog niet lastig genoeg is om twee wiegjes in één kamer kwijt te kunnen. Het is ook nog eens belangrijk dat de wiegjes niet direct naast elkaar staan.

Als de kids ouder worden, wordt samen spelen een stuk interessanter dan een dutje doen. Geef ze eens ongelijk. Ze zullen misschien zelfs naar elkaar toe klimmen als de bedjes naast elkaar staan. En dat kan nog best gevaarlijk zijn…

In deze kamer is de commode tussen de wiegjes gezet. Slim! De kids zullen elkaar op deze manier minder snel wakker houden.

3. Koop een extra grote voedingsstoel

Niet te vergeten: de voedingsstoel. En als je twee kleine kids hebt, moet je best kieskeurig zijn bij het uitkiezen van de perfecte stoel…

Stel je voor dat je de tweeling tegelijk wil voeden? Er moet genoeg ruimte zijn voor jullie drietjes. Ga voor een comfortabele, ruime voedingsstoel. Denk hierbij aan een love seat. 

Misschien wil je zelfs een extra stoel op de babykamer van de tweeling, want je bent blij met alle extra hulp die je kan krijgen.

4. Zorg voor veel opbergruimte

Het zal je niet verbazen, maar je zal veel opbergruimte nodig hebben op de babykamer van de tweeling. Twee baby’s betekent twee keer zoveel luiers, slabbetjes, mutsjes en rompers… En al die spullen moet je ergens kwijt!

Kijk eens hoe handig alle luiers en andere verzorgingsproducten zijn opgeborgen in deze roltafel van Ikea. Het is toch ideaal om dit naast de commode te hebben?

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen

Relevante artikelen