Wil jij de babykleertjes niet weggooien? Maak er een memorydeken van

Lifestyle Valéry de Voijs 6 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

We’ve all been there. Je baby is opeens geen baby meer. Althans. Zo voelt het wanneer de kleine kleren en rompertjes niet meer passen. Wat moet je ermee doen? De helft doneer je aan je zwangere zus of vriendin, en die andere helft blijft onaangeraakt in een doos ergens op zolder liggen. Wil je er nu écht iets nuttigs mee doen? Maak er dan een memorydeken van.

Niet alleen mooi, maar ook nog eens praktisch.

Memorydeken

Oké heel leuk en aardig, zo’n memorydeken maar wát is het in hemelsnaam? Een memorydeken is eigenlijk letterlijk vertaald een herinneringsdeken. Een deken gemaakt van kleding die je baby niet meer draagt.

Zo’n dekens worden natuurlijk niet alleen gemaakt van babykleding, maar het kan ook troost bieden wanneer iemand komt te overlijden. Het doet teveel pijn om de kleding weg te doen, maar ergens weggestopt op een plank lopen de kledingstukken ook alleen maar stof te vangen.

Door verschillende kledingstukken met elkaar te combineren wordt er een mooie deken van gemaakt. Nu kun je zo creatief zijn als je zelf wilt. Naast dekens kun je er bijvoorbeeld ook kussens of knuffels van maken. Van kleurrijke patronen tot zachte teddyberen: it’s your party. Wij zetten een paar leuke ideeën op een rijtje.

Memory knuffel

Gemaakt van een slaapzak.

Bron: Nestling Kids

Memorydeken

Gemaakt van stropdassen.

Herinneringsdekentje

Gemaakt van kinderkleding.

Bron: Angel and Sherie

Stoere memorydeken

Gemaakt van babykleertjes.

Kleurrijke memorydeken

Ook deze memorydeken is gemaakt van kinderkleding.

Bron: Stephanie Brouwer

Maak een memory jar: koester de mooiste familieherinneringen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme