Deze professionele babynaamgever rekent tot 10.000 dollar per kind

Nieuws Lise Steegmans 15 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Het mooie aan het leven in deze tijd is dat je alles kunt worden wat je maar wil. Eigenlijk kun je je eigen beroep verzinnen en daar zelf invulling aangeven. Dat deed de Amerikaanse Taylor Humphrey (33) ook. Zij is een professionele babynaamgever. Of chique gezegd: babynaam consultant.

Dat lees je goed: Taylor Humphrey kun je inhuren om je te helpen bij het kiezen van een naam voor je baby. Starttarief: 1500 dollar.

Babynaam consultant Taylor Humphrey

“Als je kijkt naar de populairste babynamen, dan zegt dat zoveel over onze culturele waarden en ambities”, legt Humphrey uit aan The New YorkerOuders bellen Humphrey omdat ze zeker willen weten dat ze de juiste naam kiezen. Of ze weten nog geen naam en roepen daarom de hulp van Humphrey in. Vorig jaar had deze ‘babynaam consultant’ zo’n honderd klanten.

Verschillende diensten

De besluiteloze ouders kunnen kiezen uit verschillende diensten bij What’s in a Baby Name, zoals het bedrijf van Humphrey heet. De diensten beginnen bij vijftienhonderd dollar – zo’n 1387,90 euro – en variëren van een telefoontje en een op maat gemaakte babynamenlijst (op basis van de antwoorden van ouders op een vragenlijst) tot een genealogisch onderzoek. Kies je voor dat laatste, dan gaat Humphrey op zoek naar oude namen binnen de familie. Er is ook een optie van tienduizend dollar: Humphrey bedenkt dan namen die on brand zijn met het bedrijf van een van de ouders. Verder kun je Humphrey inhuren als doula of voor een reikibehandeling.

Obsessie met babynamen

De obsessie voor babynamen is er altijd al geweest, legt de babynaam consultant uit. Taylor Humphrey kreeg haar moeder zelfs zo gek dat die boeken met babynamen voor haar leende in de bibliotheek. Een studie aan de prestigieuze New York University volgde en Humphrey probeerde verschillende carrières, waaronder scenarioschrijver.

“Het leukste onderdeel van mijn werk als scenarionschrijver vond ik het uitzoeken en bedenken van de namen van de personages”, zegt ze.

Ook richtte Humphrey zich op matchmaking, digitale marketing, fondsenwerving en evenmentplanning. In 2015 maakte ze een Instagram-pagina aan met @whatsinababyname. Haar account telt nu 24.000 volgers en haar adviesvideo’s zijn bijna twee miljoen keer bekeken.

Calliope

Op TikTok reageert ze op mensen die vragen stellen. De meest gestelde vraag? Die komt van ouders die op zoek zijn naar een passende, complementaire naam voor een broertje of een zusje. ‘Wat is een goede jongensnaam die bij Calliope past?’ ‘Oh my god!’, reageert Humphrey, ‘Calliope is de droom van een babynaam. Haar suggesties: Florian, Barabas, Roscoe, Stavros en Balthazar.

Chloe

Nog een verzoekje dat de babynaamgever onlangs ontving kwam van een koppel met verschillende nationaliteiten, Libanees en Frans. Het kind zou opgroeien in Amerika, dus welke naam past binnen deze drie verschilllende culturen? Humphrey mailde een lijst met vijftig namen, met Chloe op nummer een.

Siri en Alexa

Om namen te vinden, checkt Humphrey filmcredits, observeert ze straatnaamborden en bestudeert ze trends. Een goede bron is de database van de Amerikaanse sociale zekerheid, die de snelle achteruitgang van namen van rampen (Katrina, Isis) en namen die door merken zijn overgenomen onthult. “Ik denk niet dat Delta voor een lange tijd uit de mode zal zijn”, licht de babynaam consultant toe. “In tegenstelling tot Siri en Alexa.”

Ben jij benieuwd naar de populairste babynamen van 100 jaar geleden? Die lees je hier.

25x de mooiste babynamen geïnspireerd op Bridgerton

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme