Wil je dat je kind later een celebrity wordt? Kies dan één van deze babynamen!

Kinderen Ruth Oei-Abraham 22 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is een hele kluif, het kiezen van een babynaam. Er zijn ook heel veel websites, boeken en apps waar je terecht kunt voor dé perfecte babynamen.

Mocht jij de hoop hebben dat jouw aankomende baby wereldberoemd wordt, kies dan een van de babynamen uit de onderstaande ‘top tiens’. Het team van Flowercard heeft onderzoek gedaan naar meer dan 20.000 beroemde acteurs, zangers en reality TV sterren. Wordt jouw zoon de nieuwe John Legend of je dochter de nieuwe Kate Winslet? Check nu of jullie babynaam erbij staat!

Babynamen voor jongens

 1. John (546 beroemdheden)
 2. Robert (450)
 3. James (396)
 4. Michael (393)
 5. William (389)
 6. Richard (297)
 7. David (274)
 8. Tom (227)
 9. Chris (204)
 10. Steve (191)

Namen voor meisjes

 1. Kate (232 beroemdheden)
 2. Elizabeth (175)
 3. Anne (160)
 4. Mary (118)
 5. Margaret (113)
 6. Jennifer (105)
 7. Laura (95)
 8. Julie (92)
 9. Patricia (91)
 10. Susan (88)

De ‘Johns’  en ‘Kates’ hebben de grootste kans om bekende acteurs te worden, waar John en Elizabeth de grootste kans hebben om het succesvolst te worden in de muziekindustrie. John en Kate scoorden ook het hoogst als het aankomt op reality tv succes – maar of je als ouder heel blij wordt van dat vooruitzicht …

Het team van Flowercard heeft voor hun onderzoek Wikipedia lijsten naast elkaar gelegd, waar namen van in totaal meer dan 20.000 beroemdheden stonden. Wat betreft research gebied hebben ze zich beperkt tot Engeland en Amerika en ze hebben alleen de namen van acteurs, zangers en reality-tv sterren opgeteld.

Maar, zo zeggen de onderzoekers, onder de naam ‘John’ hebben ze ook de variaties daarop  meegeteld. Dus Jon, Jonathan, Johnny hebben ook bijgedragen aan de koppositie van deze naam. Hoe toevallig, in Nederland hebben we ook aardig wat succesvolle Johns. Presentator Johnny de Mol en zijn vader, tv-producent John de Mol, componist John Ewbank, misdaadjournalist John van den Heuvel, John Kraaijkamp (junior en (wijlen) senior, beiden acteurs) en televisie presentator John Williams.

En dus misschien over een jaar of wat, ook jouw John. Of Kate. Of Anne … Laat je het ons te zijner tijd even weten?

Meer inspiratie op doen voor leuke babynamen? Deze babynamen zijn geïnspireerd op Disney!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

flowercard.co.uk

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme