14 babynamen die net zo mooi zijn als een bloem

Zwanger Laura Saija 9 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Babynamen geïnspireerd op bloemen en planten kunnen daarom niet alleen mooi en uniek zijn, maar ook een diepere betekenis hebben. Bloemen en planten hebben niet alleen een prachtige uitstraling, maar hebben vaak ook een symbolische betekenis.

Babynamen geïnspireerd op bloemen en planten

In deze lijst hebben we 14 van de mooiste en meest betekenisvolle babynamen geïnspireerd op bloemen en planten voor u op een rijtje gezet.

1. Lelie

De naam Lelie symboliseert zuiverheid, schoonheid en onschuld, en wordt geassocieerd met spirituele verlichting en puurheid van de ziel. Het is daarom populair bij ouders die op zoek zijn naar een naam met een diepere betekenis en spirituele lading.

2. Roos

Deze bloem wordt vaak geassocieerd met liefde, passie en schoonheid. Het is een naam met een romantische en liefdevolle betekenis.

3. Jasmijn

De jasmijn is een bloem met delicate witte bloemblaadjes en zoete geur. Het symboliseert tederheid, gratie en elegantie en wordt vaak geassocieerd met schoonheid en zuiverheid.

4. Lotus

De lotus is een bloem met rijke symboliek. Het groeit in modderige wateren en staat voor spirituele groei en vernieuwing. Het is een belangrijk symbool in het boeddhisme en hindoeïsme, geassocieerd met verlichting en hoger bewustzijn.

5. Dahlia

Dahlia is een opvallende en elegante bloem, die symbool staat voor kracht, verfijning en schoonheid. De naam roept de gevoelens van kracht en verfijning op.

6. Lavendel

Lavendel symboliseert rust, zuiverheid en vriendschap en staat bekend om zijn kalmerende geur en genezende eigenschappen. De naam is populair vanwege zijn kalmerende en zuiverende betekenis en subtiele uitstraling.

7. Margriet

De margriet staat voor onschuld, liefde en schoonheid. Het heeft een eenvoudige en tijdloze uitstraling met witte bloemblaadjes en een geelbruin hart.

8. Anemoon

Anemoon staat symbool staat voor verwachting, eerlijkheid en bescherming. De naam is populair vanwege het gevoel van hoop en veiligheid dat het oproept en vanwege de vrolijke en speelse uitstraling van de bloem.

9. Kamille

Kamille is afgeleid van de plant en staat voor rust, sereniteit en genezing. Het wordt veel gebruikt in kruidengeneeskunde en aromatherapie vanwege de kalmerende en ontspannende werking. Kamille is een naam die rust en sereniteit uitstraalt.

10. Hyacint

Hyacint is een bloem die staat voor oprechtheid, trouw en sportiviteit. De hyacint heeft een intense geur en symboliseert vernieuwing. De hyacint wordt vaak gegeven als cadeau bij speciale gelegenheden zoals geboortes en bruiloften.

11. Madelief

Madelief is een witte bloem die staat voor onschuld, zuiverheid en vrolijkheid. Hij wordt ook vaak geassocieerd met jeugdigheid. Madelief is een vrolijke, jeugdige naam.

12. Linde

De lindeboom staat bekend als de ‘boom der liefde’. De boom heeft ook geneeskrachtige eigenschappen en wordt gebruikt in traditionele medicijnen.

13. Rozemarijn

Rozemarijn is een aromatisch kruid met de symbolische betekenissen van herinnering, liefde en vriendschap. Een liefdevolle meisjesnaam.

14. Iris

De iris is een bloem die staat voor wijsheid, moed en hoop. De naam wordt geassocieerd met de Griekse godin Iris en wordt vaak gebruikt als symbool van hoop. Het is namelijk een van de eerste bloemen is die in het voorjaar bloeit. De naam Iris heeft daarom een krachtige en hoopvolle betekenis en kleurrijke uitstraling.

Alles wat je wilt weten over natuurlijk opvoeden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme