Alle bijzondere en tikkie gekke babynamen uit de hitserie Euphoria

Kinderen Lise Steegmans 20 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoewel Euphoria, de hitserie van dit moment, niet in Nederland te zien is, delen we toch graag dit lijstje met babynamen met je. Waarom? De namen die gebruikt worden in de serie zijn 1) heel leuk, 2) heel origineel en 3) extra origineel, want ze zijn nog niet bekend bij het grote Nederlandse publiek.

Bovendien is de serie ook in ons land een grote hit. Wat wil je ook, als de hoofdrollen worden vertolkt door Zendaya, Hunter Schafer en Angus Cloud – dat zijn al even originele namen als die van de karakters die ze spelen.

How you doin’? 42 babynamen rechtstreeks uit de serie Friends

Babynamen uit Euphoria

Want het is een hele kluif: een naam bedenken voor je baby. Zit je te broeden op een unieke, bijzondere naam, maar klinkt voor jou alles afgezaagd? Dan zijn de babynamen uit Euphoria het overwegen waard. Hoofdrolspeler Zendaya vertolkt de rol van Rue. En ondanks dat ze een drugsverslaafde 17-jarige speelt, is de naam Rue – spreek uit als ‘Rew’ – leuker en leuker om te horen. Rue, Rue, Rue! Of wat denk je van Gia?

Babynamen voor meisjes uit Euphoria

 1. Rue
 2. Ruby
 3. Maddie (afkorting voor Madeleine)
 4. Cassie
 5. Gia
 6. Jules
 7. Lexi
 8. Kat (afkorting voor Katherine)
 9. Leslie
 10. Suze

Babynamen voor jongens uit Euphoria

 1. Fezco
 2. Custer
 3. Cal
 4. Ashtray (let op: dit kind is vernoemd naar een asbak…)
 5. Troy
 6. Theo
 7. Gus
 8. Wes
 9. Mouse
 10. Ali

De serie Euphoria gaat over een stel tieners met een nogal ruig leven op de middelbare school. Zo is de 17-jarige Rue drugsverslaafd en is haar klasgenootje Kat succesvol op OnlyFans. Niet alleen zijn ze druk bezig met het ontdekken van hun seksualiteit, ook krijgen ze te maken met geweld en intimidatie. De serie is geroemd om de duistere verhaallijnen, die af en toe met een goed vleugje humor in beeld zijn gebracht. Om die reden won de serie verschillende awards, waaronder drie Emmy’s.

Niet meer in Nederland te zien

Vorig jaar konden Ziggo-abonnees het eerste seizoen van de hitserie Euphoria via HBO kijken. Helaas is het langverwachte tweede seizoen, dat sinds 9 januari van dit jaar is gestart, alleen via HBO Max te zien. En HBO Max wordt pas op 9 maart in Nederland gelanceerd via, jawel, een betaald streamingplatform.

50 x babynamen die geïnspireerd zijn op Disney (waar je partner het ook mee eens is)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme