25x de mooiste namen voor baby’s die geboren worden in de lente

Kinderen Lisa van den Akker 12 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Ben je aan het warmlopen voor de geboorte van een nieuw gezinslid deze lente? Voor babynamen kun je het hele internet afspeuren, of er een namenboek op naslaan. Maar ook leuk: laat je inspireren door de lente bij het kiezen van een babynaam.

In onze zoektocht naar een babynaam kunnen we ons op alle mogelijke vlakken laten inspireren. We kunnen het zelfs tijdsgebonden maken, want alleen al in de seizoenen schuilen vele mooie kindernamen. Van vertalingen van de maanden tot bloemen, geuren en kleuren. Het klinkt vaak niet alleen vrolijk, het ís ook zo.

Mooiste babynamen voor de lente

Deze namen brengen je misschien wel op ideeën.

May

De maand waarin we middenin de lente zitten, de zonuren toenemen en de temperaturen steeds aangenamer worden.

Apple

Dankzij actrice Gwyneth Paltrow die haar dochter zo doopte werd deze naam ongekend populair en bedachten we dat vernoemd worden naar een fruitstuk nog niet eens zo’n gek idee is. Het levert in ieder geval positieve en fleurige associaties op, want het is geïnspireerd op de prachtige appelbloesem die begint te groeien in de lente.

Avril

Dit is de Franse vertaling voor het woord April.

Lila

Deze frisse en zachte kleur is de belichaming van het voorjaar.

Odeletta

Een Franse naam dat het begin van de lente aanduidt.

Bloem

Tja, bijna een inkoppertje hè. De lente is hèt seizoen waarin alles weer tot bloei komt en de mooiste zeeën aan kleur ontstaan. En bij jou thuis bloeit er nieuw leven, hoe mooi is dat.

Dahlia

Ja, naast het algemene ‘bloem’ komen er ook specifiekere voorbeelden voorbij. De dahliabloem wordt meestal rond mei geplant en kan dan de hele zomer volop bloeien.

Fontanne

Een leuke afgeleide van Anne, maar het betekent in het Frans ook ‘nieuwe lente’.

Kelby

Deze Ierse naam staat voor zoiets als ‘plek bij de fontein in de lente’.

15x de mooiste matching babynamen voor een meisjes tweeling

Lieve

Een naam die al jaren rondcirkelt, maar nog altijd prachtig in de oren klinkt. Hierin schuilt natuurlijk het woord lief, en de zachte betekenis en klanken passen goed bij de lente.

Roos

Koningin van de bloemen, en jij hebt toch ook een kleine koningin op de wereld gezet?

Poppy

In een paar jaar tijd enorm gestegen op de lijst der populaire kindernamen. Dit komt niet uit de hoek van de koosnaampjes, maar de poppy is een bloem die zich graag laat zien wanneer de temperaturen stijgen.

Peer

Ja, dit is echt een kwestie van appels met peren vergelijken.

Sunny

What can we say? We worden alleen al blij van de naam.

Aviv

Een naam die zelden tot nooit voorbij komt. Het betekent in het Hebreeuws ‘geboren in de lente’.

Fleur

Nog eentje in de categorie ‘bloemen’, waarvan dit de letterlijke vertaling. Ook doet het denken aan blij en fleurig, wat natuurlijk wel het geval is in de lente.

Madelief

Niet alleen een van de leukste en meeste succesvolle kinderboeken ooit, maar ook gewoon een heel mooie en vrolijke naam.

Lente

Hoe letterlijk kunnen we het nemen?

Jules

Bijster origineel is-ie niet, maar wel mooi. Het is een Franse naam die afgeleid is van het Latijnse woord voor ‘de jeugdige’. En de lente staat natuurlijk voor jeugdigheid.

Chloë of Chloé

Jonge scheut of het jonge groen in het Grieks. Schattig toch?

Flora

Volgens de Romeinse mythologie is ze de godin van de bloemen en de lente.

Linh

De exacte betekenis van deze Vietnamese naam blijft een raadsel, want het zou zowel iets betekenen als ‘lente’, ‘bron’ of ‘hartje’. Maar ach, het klinkt ook gewoon heel leuk en vrolijk.

Thalia

Thalia staat voor ‘de bloeiende, jeugdige’.

Len

Deze Engelse naam is een afkorting van het woord lente en het betekent ‘dappere leeuw’. En reken maar dat jouw pas geboren leeuw nog vaak zal grrrrommen. Bovendien, het klinkt ook heel stoer.

Floris

Afkomstig van het Latijnse werkwoord ‘florere’ en dat betekent ‘bloeien’. Het woord ‘florens’ staat ook voor ‘bloeiend’, ‘jeugdig’ en ‘bekoorlijk’. Het is nog altijd een van de meest gekozen jongensnamen in Nederland.

Op zoek naar babynamen? 20 prachtige namen uit Portugal (mét betekenis)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme