Als jij en je partner het écht niet eens kunnen worden over de babynaam

Zwanger Gina Koninkx 14 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Misschien wel het moeilijkste waar je je tijdens de zwangerschap over moet ontfermen is het bedenken van de naam van jullie baby. Een kinderwagen en wiegje zijn zo uitgezocht en een smaakverschilletje in de babykamer is te overzien, maar meningsverschillen over babynamen? Boy oh boy, dat kan behoorlijk ingewikkeld zijn.

Gelukkig heb je nog wel even tot jullie baby wordt geboren, maar de tijd vliegt soms voorbij en als jullie in week 38 nog steeds niet op één lijn liggen, wordt het er niet makkelijker op.

Als jij en je partner niet dezelfde babynamen leuk vinden

Waarschijnlijk heb je ooit al eens een babynamen lijstje gemaakt voordat je zwanger werd. Je zag het al helemaal voor je dat dat de namen zouden worden van je kinderen. Maar ja, nu blijkt dat jouw partner er een heel andere smaak op na houdt. Help?!

1. Begin op tijd aan de zoektocht

Jullie hebben gelukkig veel tijd tot de bevalling dus maak daar dan ook goed gebruik van. Natuurlijk hoef je niet voor je eerste termijnecho al een naam te hebben bedacht, maar het is heerlijk af en toe vast mee bezig te zijn. Zo weet je ook al tijdig of het voor jullie moeilijk gaat worden tot een overeenkomst te komen. Werk allebei geregeld aan jullie potentiële namenlijst en neem deze van elkaar door. Zo leer je elkaars wensen en smaak nog beter kennen.

2. Wees niet te grof tegen je partner

Als jullie elkaars namenlijstje doornemen, is het belangrijk elkaars naamkeuzes te respecteren. Jouw partner kan een heel goede en bijzondere reden hebben om voor een bepaalde naam te kiezen. Een naam meteen de grond inboren is een no go. Geef aan dat het niet in lijn ligt met jouw smaak zonder de naam af te kraken.

3. Begin compleet blanco

Als duidelijk wordt dat jullie niks (maar dan ook echt niks) van elkaars babynamen lijstje kunnen waarderen, is het verstandig dit lijstje weg te leggen. Begin allebei opnieuw en volledig blanco aan de namen zoektocht. Op internet barst het van de websites waar je inspiratie kan opdoen. Verbreed je horizon en wie weet wat hier voor nieuwe namen uit voortkomen. Namen die jullie wél allebei zien zitten.

4. Kijk waar je compromissen kan sluiten

Begint de tijd te dringen en zijn jullie er nog steeds niet uit? Dan is het goed om te kijken waar jullie compromissen kunnen sluiten. Geef je baby twee namen bijvoorbeeld of kijk naar andere schrijfwijzen. Als je een naam van je partner te standaard vindt, is het leuk te kijken naar andere schrijfwijzen zodat je toch een unieke naam hebt.

Succes!

Water bij de wijn! 4x Zo sluit jij gemakkelijk compromissen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme