Water bij de wijn! 4x Zo sluit jij gemakkelijk compromissen

Algemeen Valéry de Voijs 7 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

We doen het continue: compromissen sluiten. Soms met (lichte) tegenzin. Soms vol liefde. Of je nu in je relatie soms wat water bij de wijn doet, of die collega tegenmoet komt… compromissen horen er nu eenmaal bij. Maar hoe sluit je nu op een goede manier compromissen?

Of het nu om de opvoeding van je kids gaat, of een vakantiebestemming met je vriendin. Je zult zien dat je niet altijd helemaal op één lijn ligt met de ander. Met deze tips ga jij een pro worden in het sluiten van compromissen!

Pro in compromissen sluiten

Als jij beter wilt worden in compromissen sluiten betekent dat echt niet dat je de ander maar altijd z’n zin moet geven. Het betekent dat je je grenzen aangeeft, en samen een oplossing zoekt die voor jullie beiden goed voelt.

1. Drijf niet je zin door

Als jij iets in je hoofd hebt, wil je dat het liefst voor elkaar krijgen. Mega fijne eigenschap. Maar je hoeft niet áltijd je zin door te drijven. Als jij heel graag op vakantie wilt naar Dubai, en jouw vriendin wilt liever een rustigere vakantiebestemming dan kunnen jullie voor Abu Dhabi kiezen: een rustige omgeving en jullie zijn binnen een half uur in je droomstad.

9 geheimen voor een dolgelukkige, lange relatie

2. Laat ‘t los

Vooral als jij midden in een discussie zit, of een ruzie wilt bijleggen is het belangrijk dat je het verleden laat voor wat het is. Je kunt nooit een middenweg vinden als jij vast blijft houden aan een negatieve gedachte of overtuiging. Forgive and forget.

3. Houd een open mind

Misschien dénk jij wel te weten wat je wilt, maar misschien zit je wel helemaal naast. Sta open voor nieuwe ervaringen! Misschien pakt het wel leuker uit dan je ooit had kunnen bedenken.

4.Toon dankbaarheid

Laten we er niet omheen draaien: vaak weet jij dondersgoed hoe je iets voor elkaar kan krijgen. We zijn oud en wijs genoeg om de kneepjes van het vak te kennen en kunnen hier en daar een potje manipuleren (als dat nodig mocht zijn). Of je er nu vaak misbruik van maakt, of niet… manipuleren doen we allemaal weleens. Als iemand anders dus wat water bij de wijn doet, toon dan wel altijd je dankbaarheid.

Wat drijft jou nou écht? Eer, geld, macht? Doe de test!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lifehack

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme