Jana Witteman
Jana Witteman Zwanger 6 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Leonore (25): ‘Mijn man vond de kinderwagen eigenlijk te duur’

Met luxe babyzaken, hippe Instagram-merken, Marktplaats en Vinted kun je de uitzet voor je baby zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. In de rubriekDe babyuitzet van …’ vragen we iedere week een moeder of vader naar de euro’s die zijn uitgegeven aan de babykamer, babykleertjes en alles wat je nodig hebt wanneer er een baby op komst is. Deze week: Leonore, die alles ruim op tijd klaar heeft staan.

Bio van Leonore
Leeftijd: 25 jaar
Beroep: Huishoudelijke ondersteuning
Kinderen: 22 weken zwanger van zoontje
Waarde babyuitzet: 2500 euro

De babyuitzet van

Hoe hebben jullie het aangepakt met de babyuitzet?

“Ik heb veel YouTube video’s gekeken van andere moeder. Bijvoorbeeld: tien dingen die je echt nodig hebt voor de babyuitzet. En ik heb veel reviews gelezen. Daarnaast waren er bepaalde dingen waarvan ik al wist dat ik die per se wilde hebben, dus daar had ik al een lijstje van gemaakt. Dat was bijvoorbeeld een Tripp Trapp stoel en de kinderwagen.”

“Die Geo 3 Joolz-wagen wil ik heel graag hebben. Mijn man vond hem eigenlijk te duur, maar uiteindelijk mocht het toch. Die heeft 1170 euro gekost, omdat we hem met tien procent korting hebben gekocht op de negenmaandenbeurs. Door die dure aankoop heb ik op de rest wat meer bezuinigd.”

Hoe heb je dat gedaan?

“Ik heb een aantal dingen via Marktplaats gekocht. Ik zocht een simpel kinderbedje. Die heb ik gevonden voor 55 euro, inclusief het matrasje. Eigenlijk wilde ik geen tweedehands matras, maar er was maar twee keer op gelegen en hij is verder goed. Die gaan we nu dus toch gebruiken. Wat betreft hout en plastic vind ik tweedehands prima, met stof heb ik daar meer moeite mee.”

“Qua draagzak wilde ik graag een Artipoppe, maar die zijn ook ongelooflijk duur. Nu zijn we gegaan voor een draagzak van ByKay gegaan. Tijdens een flinke aanbieding kostte die uiteindelijk 80 euro. De Tripp Trapp heb ik via Marktplaats aangeschaft voor 35 euro. Die hebben we zelf opnieuw geschuurd en gelakt. Hij ziet eruit als nieuw en inclusief opknapspullen heeft dat misschien 55 euro gekost. Het enige probleem: het babyzitje dat erop zou moeten past niet, omdat het een verouderd model is. Daar moeten we nog een oplossing voor zoeken.”

Hoe heb je alle keuzes gemaakt?

“Natuurlijk wel in overleg met mijn man, maar eigenlijk boeit het hem niet zo, behalve hoe duur het is. Alsnog mag het dan vaak alsnog wel als ik iets heel graag wil. Ik ben vooral degene die dus kiest. Voordat we gingen trouwen hebben we al een spaarpot aangemaakt met als doel 2500 euro, voor als we in de toekomst een kind zouden krijgen. Iedere maand hebben we daar 50 euro op gestort. Ik ben nu 22 weken zwanger en we hebben precies dat bedrag nu uitgegeven.”

Babykamer Leonore

“Alles staat klaar. Ik vind het heel leuk om ermee bezig te zijn en het geeft me rust om te weten dat alles in huis is. Dat vind ik ook fijn voor als het kindje bijvoorbeeld te vroeg geboren wordt. Daarnaast weet ik nu ook alvast wat het allemaal kost. Ik hoef alleen nog wat extra kleertjes aan te schaffen.”

Vond je het lastig om je weg te vinden in alle babyspullen?

“Ik had een aantal bekende wensen, zoals die draagzak en de kinderwagen. Qua slaapzakjes wilde ik graag die van Pukababy: die heb ik uiteindelijk voor zo’n 40 procent van de prijs via Vinted gekocht. Dat scheelt een hoop geld.”

Wat is je duurste item?

De kinderwagen, maar daar ben ik ook direct het meest blij mee. Ik denk dat we die veel gaan gebruiken, waardoor het ook meteen een nuttige aankoop is. Daarnaast vind ik de wagen die we hebben gekozen er mooi en degelijk uitzien. We hebben nog even getwijfeld over de Easywalker, maar die lijkt toch net wat goedkoper. Daar betaal je dan ook minder voor.”

Hebben jullie ook spullen gekregen of geleend?

“Voornamelijk kleertjes leen ik van mijn schoonzus en we hebben een wiegje gekregen van vrienden die hem niet meer nodig hadden. Ik hou zelf eigenlijk heel erg van bloemenprints, maar ik krijg een jongen. Dat vind ik dan toch zielig om aan te trekken. Daarom kies ik nu vooral voor natuurlijke kleuren. Het moet allemaal niet te schreeuwend zijn met dinosaurussen erop. Noppies vind ik een leuk merk voor kleertjes en ik heb veel bij de Hema gekocht.”

Wat is je beste tip voor andere (aanstaande) ouders?

“De video’s hebben mij echt geholpen en ik zou zeggen: koop geen dingen waarvan je nog niet zeker weet of je ze nodig hebt. Bijvoorbeeld een flessenwarmer daar wacht ik mee tot ik weet of ik die wel mis. En een kolfapparaat weet ik ook nog niet zeker, dus dat wacht ik nog even af.”

  Ook meedoen met De Babyuitzet van...? Leuk! Meld je hieronder aan.

  De gegevens die je invult zijn alleen zichtbaar voor redacteur Jana Witteman en zullen nooit worden gedeeld en/of ergens anders voor worden gebruikt.

  Meer lezen over de babyuitzet van andere moeders? Hieronder lees je het verhaal van Jennifer.

  De babyuitzet van Jennifer: ‘De Gucci-luiertas is mijn favoriete item’

   

  Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

  Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

  Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme