De babyuitzet van Jennifer: ‘De Gucci-luiertas is mijn favoriete item’

Zwanger Jana Witteman 13 apr 2023
Leestijd: 6 minuten

Met luxe babyzaken, hippe Instagram-merken, Marktplaats en Vinted kun je de uitzet voor je baby zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. In de rubriek ‘De babyuitzet van …’ vragen we iedere week een moeder of vader naar de euro’s die zijn uitgegeven aan de babykamer, babykleertjes en alles wat je nodig hebt wanneer er een baby op komst is. Deze week Jennifer, die liever niet wil dat er van haar wensenlijst wordt afgeweken.

Bio van Jennifer

Leeftijd: 30 jaar
Beroep: Fulltime belastingadviseur
Kinderen: Olivia (2)
Kosten babyuitzet: Eigen besteding 4000 euro

De babyuitzet van Jennifer

Hoe hebben jullie het aangepakt met de babyuitzet?

“We hadden een budget afgesproken van 4000 euro. Met alles voor de babykamer en kleding dachten we dat we daar wel aan zouden komen. Uiteindelijk hebben we ontzettend veel cadeaus gekregen. We hebben alsnog die 4000 euro uitgegeven, maar voornamelijk aan de luxere spullen. Ik kan geen prijskaartje hangen aan alles wat we daarnaast nog hebben gekregen.”

“Op basis van alle lijstjes die we online tegenkwamen zijn we gaan kijken: wat hebben we nodig? We wilden absoluut geen tweedehands spullen. Op die manier zijn we uitgekomen op het budget van 4000 euro.”

“Voor mezelf koop ik ook geen tweedehands artikelen, dus dat wil ik ook niet voor mijn kind. Als ouder wil je je kind dezelfde levensstandaard bieden, als de standaard die je zelf hanteert. Er is niets mis is met tweedehands, maar als ik het voor mezelf niet koop, waarom zou ik dat voor mijn kind wel doen? Zeker voor ons eerste kind wilden we investeren in kwaliteit. Dan kunnen we diezelfde spullen voor volgende kinderen gebruiken.”

Hoe heb je je weg gevonden tussen alle babyspullen?

“De lijst van de verloskundige en de kraamhulp heb ik als basis gebruikt. Daarnaast volg ik veel influencers, dus hier en daar zag ik leuke artikelen voorbij komen. Op die manier heb ik mijn eigen lijst samengesteld. Ik hou van de nieuwste mode, dat wilde ik ook voor mijn kind. Alle ontwikkelingen hield ik goed bij, dus wist ik precies wat ik wilde.”

Wanneer ben je begonnen met de eerste aankopen van de babyuitzet?

“We hebben bewust gewacht op Black Friday. De eerste aankopen hebben we zelf in november gedaan, maar ik wist dat mijn babyshower in december zou zijn. Ik heb een grote vriendinnengroep – ik verwachtte zestig vriendinnen – dus ik wilde hen ook de gelegenheid geven leuke cadeaus te kopen. De lijst die ik had opgesteld was niet alleen een aankooplijst, maar ook een cadeaulijst. In november hebben we zelf de dure dingen gekocht zoals het Stokke Sleepi bed. Daarna hebben we in december heel veel cadeau gekregen: de Bugaboo Fox 3 kinderwagen kregen we van mijn schoonouders, het Sleepyhead babynestje was een cadeau en ik heb een Gucci-luiertas gekregen. Daarnaast kreeg ik nog een NanaBeebi luiertas. Super veel van de kleine dingen hebben we gekregen.”

De man van Jennifer met Gucci-luiertas en de Bugaboo Fox 3 Foto: Privé

Wisten je vriendinnen waar jij blij van zou worden?

“Nee, want ik was één van de eerste van mijn vriendinnen die zwanger was. Mijn vriendinnen waren wel super enthousiast. Maar mijn vriendinnen weten: als ik een lijstje maak, dan moet daar niet van afgeweken worden. Ik neem geen genoegen met een andere kleur of een ander merk. Het moet dan écht dat artikel zijn. Dat weten ze van verjaardagen voorgaande jaren. Ik weet wat ik wil en bij voorkeur wordt daar niet van afweken. Plastic speelgoed wil ik bijvoorbeeld niet, als je speelgoed geeft, dan moet het hout zijn.”

“Het lijstje was een online lijstje dat ook direct doorverwees naar het specifieke artikel, dus dan kunnen vriendinnen het meteen bestellen en hoeven mensen niet zelf te zoeken.”

Ben je ook kieskeurig met de kinderkleding?

“Ja, mijn voorkeur gaat uit naar bepaalde merken. Niet per se dure merken: H&M en Zara vind ik heel leuk. Maar bepaalde merken zoals C&A vind ik kwalitatief minder goed, dus daar hoef ik geen artikelen van te ontvangen. Als vriendinnen van mijn lijstje hadden afgeweken, dan zou ik ook vragen of ze het kunnen omruilen.”

Hebben jullie voor de babyuitzet ook miskopen gedaan?

“Ik wist dat ik de hele Stokke-lijn graag wilde, maar mijn man zou dat toch wel omschrijven als een miskoop. Alle accessoires moet je los aanschaffen, dan ben je zo honderden euro’s verder. Uiteindelijk heeft haar bedje meer gekost dan onze eigen Boxspring. Met de kennis van nu was mijn man nooit akkoord gegaan met dat Stokke bed. Alles bij elkaar heeft dat bed wel 1000 euro gekost.”

“We hebben ook een flessenwarmer gekocht, maar in de magnetron is een flesje in een paar seconde warm. Die flessenwarmer hebben we eigenlijk nooit gebruikt, dus. En ik wilde graag borstvoeding geven, maar dat heb ik uiteindelijk maar een maand gedaan omdat ik daar veel problemen mee had. Ik had wel al een kolfapparaat aangeschaft, maar die heb ik dus niet echt gebruikt. Dat is toch zonde van die 300 euro. Ik zou adviseren om te wachten met zo’n aankoop totdat de borstvoeding echt goed op gang gekomen is, of je kunt bijvoorbeeld een kolfapparaat huren.”

Welk item ben je meest blij mee?

“De Gucci-luiertas. Die heb ik gekregen van mijn zusjes en mijn man. Dat blijft een bijzonder cadeau. Ik wilde die zo graag hebben. Dat ze ondanks alle kosten van de babyshower – die zij samen met vriendinnen betaald hebben – ook nog deze tas voor mij hebben gekocht, doet mij veel. Die tas kost 1500 euro. Hij oogt chic en het schreeuwt geen luiertas.”

Wat is onmisbaar voor andere ouders?

“De Sleepyhead hebben we veel gebruikt. Die kost 200 euro en hebben we overal mee naartoe genomen. Dat is ook ontzettend handig als je ergens op bezoek gaat. En de draagzak – ook van Stokke – vond ik heel fijn. Als je iets wil doen in het huishouden, dan heb je gewoon lekker je handen vrij, maar kon mijn dochter toch dichtbij mij zijn als ze daar naar verlangde. Die Stokke is niet zo fashionable, maar wel functioneel, dus misschien dat ik bij de tweede toch ga overwegen een Artipoppe te kopen.”

Heb je een tip voor andere (aanstaande) moeders?

“Ik kreeg de beste tip van mijn eigen moeder. Misschien roept dit weerstand op bij andere moeders, maar zorg na de bevalling dat je meteen weer tijd neemt om ook voor jezelf te zorgen. Laat jezelf niet verslonzen. Doe gewoon lekker je make-up op en neem even tijd om er goed uit te zien. Als je daar direct mee begint, is dat makkelijker vol te houden dan wanneer je dat niet doet en het daarna moet oppakken. Zorg even voor een moment dat je jezelf kunt opfrissen – mits er iemand anders is die even voor je kind kan zorgen, natuurlijk. Als je er goed uitziet, dan voel je je ook goed.”

    Ook meedoen met De Babyuitzet van...? Leuk! Meld je hieronder aan.

    De gegevens die je invult zijn alleen zichtbaar voor redacteur Jana Witteman en zullen nooit worden gedeeld en/of ergens anders voor worden gebruikt.

    Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

    Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

    Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme