Switchen van baan? Bij deze banen verdien je het meest én ze zijn het minst stressvol

Lifestyle Rachelle Abbas 3 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Een beetje uitgekeken op je huidige job en ben je toe aan iets nieuws? Dan komt dit lijstje als geroepen! Bij deze banen verdien je niet alleen veel geld, ze leveren je ook het minste stress op.

Business Insider heeft samen met Occupational Information Network de banen op een rij gezet waarbij veel moneys en weinig stress de realiteit is. Psst, dit kunnen we alvast verklappen: de meest best betaalde banen vallen in het veld van wetenschap en wiskunde.

Nieuwe baan?

Bij deze tien banen verdien je in ieder geval rond de $70.000 per jaar én hebben een stress toleratiebeoordeling (de beroepen worden op een schaal van 0 tot 100 ingeschaald, waarbij het laagste nummer weinig stress betekent) van 70 of lager.

10. Econoom

Stress tolerantie: 59

Gemiddeld jaarsalaris: $109,230

Wat je doet als econoom: Als econoom bestudeer je de productie en distributie van bronnen, goederen en diensten.

9. Astronoom

Stress tolerantie: 62

Gemiddeld jaarsalaris: $110,220

Wat je doet als atronoom: Observeren, onderzoeken en astrologische fenomenen analyseren om onze kennis te vergroten of informatie toepassen op praktische problemen.

8. Actuaris

Stress tolerantie: 64

Gemiddeld jaarsalaris: $110,560

Wat je doet als actuaris: Je analyseert financiële kosten op onzekerheden en risico’s.

7. Wiskundige

Stress tolerantie: 57

Gemiddeld jaarsalaris: $112,560

Wat je doet als wiskundige: Je doet onderzoek naar fundamentele wiskunde of een toepassing van wiskundige technieken in de wetenschap, management en andere werkvelden. Oftewel: problemen oplossen met wiskundige methodes.

6. Computer hardware ingenieur

Stress tolerantie: 67

Gemiddelde jaarsalaris: $114,970

Wat je doet als computer hardware ingenieur: Allereerst is het een hele mond vol. Verder onderzoek, ontwerp, ontwikkel of test je computers of computer-gerelateerde uitrustingen voor commerciële, industriële, militaire of wetenschappelijke doelen.

5. Optometrist

Stress tolerantie: 70

Gemiddelde jaarsalaris: $115,750

Wat je doet als optometrist: Als optometrist doe je oogtesten om te kijken of iemand zichtproblemen of oogziektes heeft, je meet iemand een bril of lenzen aan of je verwijst iemand door naar het ziekenhuis.

4. Natuurkundige

Stress tolerantie: 61

Gemiddelde jaarsalaris: $118,500

Wat je doet als natuurkundige: Je onderzoekt natuurkundige fenomenen, ontwikkelt theorieën op basis van observaties en experimenten en je ontwikkelt methodes om op fysieke wetten en theorieën los te laten.

3. Docent in rechten

Stress tolerantie: 63

Gemiddelde jaarsalaris: $126,230

Wat je doet als docent in rechten: Je geeft vakken op een rechtenstudie.

2. Computer en informatie systeemmanager

Stress tolerantie: 64

Gemiddelde jaarsalaris: $141,000

Wat je doet als computer en informatie systeemmanager: Je helpt de informatie-technologiedoelen van een organisatie te bepalen; je bent verantwoordelijk voor het implementeren van goede computersystemen om die doelen te bereiken.

1. Orthodontist

Stress tolerantie: 67

Gemiddelde jaarsalaris: $221,390

Wat je doet als orthodontist: Als orthodontist onderzoek, stel je diagnoses en behandel je tandheelkundige en orale afwijkingen. Ook breng je beugels aan en je verwijdert ze weer.

Word je nog niet warm van deze lijst? Wie weet staat er op de volledige lijst nog iets tussen. Die kun je hier bekijken.

Kinderen beschrijven de baan van hun ouders en de beschrijvingen zijn hilarisch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme