Beautytip: Zo zorg je dat je er wakker uit ziet

Beauty Els van Asseldonk 6 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Je baby houdt je al nachtenlang wakker, je werk bestaat eigenlijk alleen nog maar uit deadlines en alsof dat nog niet genoeg is zul je net zien dat er óf iemand ziek is, óf gedoe is in de familie óf je huishouden een zooitje is. Het gevolg: je bent kapot, en dat is te zien aan je vermoeide koppie.

Een nachtje acht uur slaap pakken zou ideaal zijn, maar is niet altijd mogelijk. Al snel heb je last van donkere kringen en een vale huid. Hoe zorg je ervoor dat je er niet (al te) slaperig uitziet terwijl je nog een hele dag te gaan hebt?

Wakker koppie

Fake it until you make it! Volg de tips hieronder.

Hydrateren

Vergeet je huid niet te hydrateren. Bij een slaapgebrek verliest je huid langzaam vocht. Dus voordat je make-up opdoet, smeer je huid even rijkelijk in met een dagcreme. Het geeft je een fris gevoel en bijkomend voordeel is dat je huid de make-up veel beter pakt.

Compenseren

Gebruik een foundation of BB cream die de roodheid in je huid compenseert. Een dun laagje is genoeg, want een pannekoekeffect zorgt er alleen maar voor dat je er nog vermoeider uitziet.

Highlight

Laat je huid stralen! Gebruik highlighter om je jukbeenderen wat licht te geven, net als je neus. Hierdoor geeft je je huid een stralende glow.

Crème blush

Laat je poeder blush vandaag even voor wat hij is en ga voor crème blush voor een wakkerdere look. Crème blush is supermakkelijk aan te brengen en mixt makkelijk met je foundation, waardoor je een veel natuurlijker effect krijgt. Breng met je vingers een beetje aan voor het beste resultaat.

Geef aandacht aan je ogen

Je ogen lijden het meeste aan slaaptekort, dus neem even de tijd om de tekenen te camoufleren. Gebruik een wimpelkruller om je ogen opener te laten lijken, mascara en gebruik een wit oogpotlood in de binnenste hoeken van je ogen. Het lijkt misschien niet zo belangrijk, maar het maakt een enorm verschil!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen