5x beautytrends die nooit van het toneel verdwijnen

Mode Eva Dusch 13 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Ze zijn net zo veranderlijk als het weer: trends. Dus probeer het tempo maar eens bij te houden. Of investeer gewoon in deze tijdloze beautytrends, dan pis je in ieder geval nooit naast de pot.

Wanneer je kinderen hebt, sta je misschien zelf soms ook te lachen om de geschiedenis die aan je neus voorbij gaat. Loopt je tienerdochter opeens met een pony en gitzwarte eyeliner. Sommige trends onttrekken zich nu eenmaal van hun kortstondige karakter en weten generatie op generatie in te palmen. Zij het ook vooral vanwege de iconische dames die ze naar grote hoogte wisten te tillen.

Beautytrends

Daarom: vijf beautytrends die tijdloos én toch trendy zijn.

1. De pony

‘She bangs, she bangs!’ Oké, hiermee bedoelde Ricky Martin natuurlijk niet onze ‘bangs’ (Engels voor pony) die aan ons voorhoofd zit geplakt, maar hij had toch enigszins een vooruitziende blik. Want nog altijd zijn wij vrouwen niet uitgekeken op deze eeuwenoude haardracht die is groot gebracht door stijliconen als Jane Birkin, Shannan Doherty en Betty Page.

2. De cat-eye

Misschien wel hét product dat we rechtstreeks van moeder op dochter kunnen doorgeven. En als Brigitte Bardot het deed, waarom wij dan niet? Zo doen we op z’n minst nog een haalbare gooi naar haar wereldberoemde 60’s look waarin de zwarte winged eyeliner een belangrijke speler was. En niet zonder reden: het opent je ogen en zet ze op een sexy subtiele manier aan.

Met deze prachtige kapsels voor dun haar baal je nooit meer van jouw lokken

3. De bob

Hoe fan we ook waren zijn van Friends, ‘De Rachel’ was heus niet het eerste kapsel dat sinds de jaren negentig een wereldwijde fanbase opbouwde. Welnee, duiken we namelijk een eeuw terug in de tijd dan stuiten we daar op roaring twenties boegbeeld Louise Brooks. Nog altijd herkenbaar aan haar loeistrakke bob, geïnspireerd op het Art Deco tijdperk. En die wordt nu in vele variaties voortgezet door leading ladies Anna Wintour, Victoria Beckham en Emma Stone.

4. Rode lippen

Lang geleden was er een groep vrouwen die besloot dat rode lippenstift het symbool moest zijn van vrouwelijke kracht. Vervolgens in 1912 stonden er 15.000 vrouwen (waaronder beauty icoon Elizabeth Arden) op de barricade om hun voor hun stemrecht te vechten, met jawel: een rode mond. Dat de lippenstift sindsdien een dikke rode lijn heeft getrokken door de geschiedenis van de vrouwenemancipatie moge duidelijk zijn, zo zijn er vele beroemde en spraakmakende vrouwen die ons voorgingen zoals Madonna en Marilyn Monroe.

5. De smokey eye

Mocht je geen fan zijn van de eerder genoemde eyeliner (of geen vaste hand hebben), dan staat altijd deze optie nog voor je klaar. De perfecte compagnon voor een avondje uit. Het hoeft natuurlijk niet gelijk zo rigoureus als Cleopatra, maar de geschiedenis leert ons dat je ogen driedubbel spreken wanneer ze wat heviger zijn aangezet. Zo wist ook stomme film- actrice Greta Garbo. Moet het altijd in zwart? Zeker niet. Donkergroen, donkerpaars en bronstinten volstaan ook.

Dit was dé grootste beautytrend in jouw geboortejaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme