Laura Saija
Laura Saija Relatie 12 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Bedgeheimen na de bevalling: ‘Ik kwam erachter dat hij het met een ander gedaan had’

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? En wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres in de rubriek Bedgeheimen na de bevalling, wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Nienke over seks na de bevalling.

Wat voor bevalling heb je gehad?

“Na een heftige zwangerschap van 37 weken, werd Seb geboren. Al vanaf 28 weken had ik volledige bedrust en mocht ik vrijwel niets doen. De zorg voor onze 2-jarige dochter kwam voornamelijk neer op mijn vriend Danny. Hij vond dat heel zwaar, dat zorgde voor veel frictie tussen ons. Ook de bevalling ging niet makkelijk. Er werd besloten om de bevalling met 37 weken op te wekken, maar de baby wilde nog niet komen. Uiteindelijk werd het na 24 uur een spoedkeizersnede.”

Hoe lang duurde het voordat jullie weer seks hadden?

“Ik moest lang bijkomen na de keizersnede. Ook was ik fysiek niet fit omdat ik al maanden bedrust had. Mijn prioriteit ging dus naar mijn herstel, ik dacht niet eens aan seks. Danny gaf aan dat hij dit heel lastig vond allemaal, hij had het gevoel dat hij me kwijt was. Ik vond dat even niet belangrijk want ik had een 2-jarige, een pasgeboren baby en moest zelf lichamelijk fit zien te worden. Pas na een half jaar begon ik avances te maken, maar blijkbaar was dat te laat.”

Kon je genieten van de eerste keer seks na de bevalling?

“De eerste keer seks was vrij ongemakkelijk, hij leek er totaal niet van te genieten. Toen ik er een opmerking over maakte werd hij chagrijnig en uiteindelijk kwam de aap uit de mouw. Hij bleek aangepapt te hebben met een collega, toen ik met volledige bedrust zijn kind aan het scheppen was. Ze hadden een half jaar een verhouding gehad, tot dat zei erachter kwam dat hij zijn gezin niet ging verlaten voor haar.”

Is de seks anders sinds de bevalling?

“Ik besloot hem omwille de kinderen te vergeven, maar vergeten doe ik niet. De seks is daarom ook behoorlijk anders, ik voel me veel minder op mijn gemak bij hem. Als we seks hebben, zie ik alleen maar voor me dat hij het met die collega doet. Ook al heeft hij me verzekerd dat het helemaal voorbij is en dat hij voor honderd procent voor ons wil gaan, hebben we nog een lange weg te gaan. Ik weet niet of het ooit hetzelfde wordt als vroeger.”

Hoe vaak hebben jullie seks sinds de baby?

“We hebben heel weinig seks. Seb is inmiddels een jaar en ik denk dat we het zo’n één keer per maand doen. Het is echt weer even opbouwen en het vertrouwen terugkrijgen. Hopelijk gaat het de goede kant op.”

Bedgeheimen na de bevalling: ‘Hij klaagt dat we te weinig seks hebben’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme