Bedgeheimen na de bevalling: ‘Hij klaagt dat we te weinig seks hebben’

Relatie Laura Saija 16 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? En wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres in de rubriek Bedgeheimen na de bevalling, wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Mirthe over seks na de bevalling.

Wat voor bevalling heb je gehad?

“De bevalling verliep voorspoedig. Zowel de eerste als de tweede bevalling zijn natuurlijk en vlot verlopen. Bij de tweede wist ik wat me te wachten stond en daarom was ik wel iets zenuwachtiger. Ik wilde graag weer in het ziekenhuis bevallen en daar aangekomen ging alles gelukkig heel goed. Ik heb geen ingrepen gehad en ben niet geknipt of gescheurd.”

Hoe lang duurde het voordat jullie weer seks hadden?

“Na de bevalling vond ik het spannend om weer seks te hebben. Het heeft daarom ook wel even geduurd. Toen onze dochter Erin vier maanden was, hebben we het weer geprobeerd. Dat deed ik alleen omdat Tim aan het klagen was dat we te weinig seks hadden.”

Kon je genieten van de eerste keer seks na de bevalling?

“Mijn seksdrive was helemaal weg na de bevalling, maar ik snap dat Tim aan zijn trekken wil komen. Ik geef borstvoeding en net als na mijn eerste bevalling zorgen de hormonen ervoor dat ik gewoon niet opgewonden word. We gebruikten glijmiddel, maar alsnog was ik niet aan het genieten van de seks. Het voelde niet passioneel, meer als een ‘moetje’.”

Is de seks anders sinds de bevalling?

“Gelukkig zag Tim ook in dat de seks niet zoals vroeger was en dat ik niet aan het genieten was. Dat verpeste de lol voor hem ook een beetje. Hij had verwacht dat we na maanden zwangerschap en een bevalling weer spetterende seks hadden. Natuurlijk hoop ik dat we op een gegeven moment weer seks hebben zoals vroeger.”

Hoe vaak hebben jullie seks sinds de baby?

“Volgens Tim dus te weinig. Ik denk dat het vanzelf wel komt als Erin was ouder wordt, maar Tim worstelt hier wel mee. Ik denk dat we in het half jaar sinds ze geboren is twee keer seks hebben gehad. Het is ook niet veel, maar mijn lichaam is momenteel met iets anders bezig.”

Bedgeheimen na de bevalling: ‘Sinds de bevalling kan ik mijn ontlasting niet ophouden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme