Bedgeheimen na de bevalling: ‘Sinds de bevalling kan ik mijn ontlasting niet ophouden’

Relatie Laura Saija 31 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? en wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Leonie over seks na de bevalling.

Wat voor bevalling heb je gehad?

“De bevalling van ons tweede kind verliep verschrikkelijk. Pas na 34 uur werd onze zoon geboren. Twee uur lang heb ik persweeën gehad en uiteindelijk werd de baby gehaald met een vacuümpomp. Ik hield er een totaal ruptuur aan over waar ik lang van moest herstellen. Nog steeds ben ik niet helemaal de oude, ik kan namelijk mijn ontlasting niet ophouden. Ik ga om de paar uur preventief naar de wc om ervoor te zorgen dat ik niet in mijn broek poep.”

Wanneer hadden jullie voor het eerst seks na de bevalling?

“De bevalling en de totaal ruptuur zijn inmiddels dik tien maanden geleden en we hebben vorige maand voor het eerst seks gehad. Eerder durfde ik het niet aan, ik was mijn trauma van de bevalling nog aan het verwerken. Door mijn lichamelijke ongemakken voelde ik mij ook niet aantrekkelijk, ik laat namelijk veel scheetjes die ik niet op kan houden. Ik moest er niet aan denken dat dat tijdens de seks zou gebeuren. Of erger, dat ik ontlasting verlies.”

Is de seks anders sinds de bevalling?

“Michiel en ik zijn al acht jaar bij elkaar en we hadden elkaar goed gevonden op seksueel gebied. Ook na de bevalling van ons eerste kind, zaten we redelijk snel weer op dat niveau. We hebben nooit zo lang geen seks gehad als na de tweede bevalling dus dat is al een grote verandering in ons seksleven. De totaal ruptuur heeft zeker roet in het eten gegooid, want de seks is zeker anders geworden. Ik was nooit iemand die zei dat het wat zachter moest, maar nu wel.”

Hoe vaak hebben jullie seks sinds de baby?

“We hebben nu in totaal twee keer seks gehad de afgelopen maand. De eerste keer was het meer proberen dan echt seks. De tweede keer duurde het al wat langer, maar ik kon er nog niet van genieten. Gelukkig is Michiel heel begripvol.”

Bedgeheimen na de bevalling: ‘Ik werd totaal niet opgewonden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme