Roxanne: ‘Een dag na de positieve zwangerschapstest liet mijn vriend mij in de steek’

Persoonlijk Vera Guldemeester 31 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Als je binnen een vaste relatie zwanger wordt, dan kun je ervan uitgaan dat jullie allebei blij zijn. Zeker als hij het net zo graag wilde als jij. Roxanne was dan ook in shock toen haar vriend haar een dag na de positieve zwangerschapstest in de steek liet. “Weken later liet hij weten dat hij geen contact meer met mij wilde en ook niet met ons kind”, vertelt ze aan Famme.

“Roy en ik hadden vier jaar een stabiele relatie. Natuurlijk hadden we weleens een discussie of ruzie, maar we maakten het daarna altijd snel weer goed. We waren erg blij met elkaar. Na drie jaar zei Roy dat hij graag een kindje wilde. Hij wist dat ik ook een grote kinderwens had, dus ik vertelde hem direct dat ik erg blij was. Ik maakte bij de huisarts een afspraak om mijn spiraaltje eruit te laten halen en daarna stond niets ons meer in de weg.

Positieve zwangerschapstest

Een jaar later voelde ik me misselijk. Toen Roy op zijn werk was deed ik een zwangerschapstest, ik had namelijk het idee dat ik zwanger was. Al snel zag ik dat de test positief was. Ik was door het dolle heen dat het na een jaar toch gelukt was. Mijn vriendinnen waren allemaal binnen een maand of drie zwanger, dus ik was toch een beetje onzeker geworden. Ik besloot de test mooi in te pakken en hem aan Roy te geven zodra hij thuis kwam.

Verrassing

Op het moment dat Roy thuis kwam gaf ik hem direct het cadeau. Ik stond erbij te springen, zo blij was ik. Hij pakte het uit en zag de test. De tranen sprongen in zijn ogen, van blijdschap dacht ik, maar dat bleek niet zo te zijn. Hij raakte totaal in paniek. Hij moest huilen en zei dat zijn leven nu voorbij was. Ik schrok, want hij was degene die voorstelde om met kinderen te beginnen. Hij rende naar boven en sloot zich tot de volgende ochtend in de slaapkamer op. Toen kwam hij naar beneden met een grote koffer. Hij zei dat hij tijd nodig had om na te denken en vertrok.

Paniek

Na zijn vertrek raakte ik in paniek. Ik belde mijn moeder en vertelde alles. Zij kwam naar mij toe en probeerde me rustig te krijgen. We dachten allebei dat hij wel terug zou komen. Na weken geblokt te zijn en geen contact te hebben gehad, kreeg ik een e-mail. Daarin schreef hij dat zijn moeder in het weekend zijn spullen zou komen ophalen. Hij wilde geen contact meer met mij. Ook schreef hij dat ik vrij was om het kind te houden, maar dat hij er niets mee te maken wilde hebben. Ik was er kapot van. Hoe kon hij mij nu in de steek laten?

Baby Jip

Ondanks alle stress en al het verdriet had ik besloten om de baby te houden. Ik ben inmiddels drie maanden moeder van baby Jip. Op het moment dat ik hem voor het eerst op mijn borst kreeg, wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Het is niet altijd makkelijk om een alleenstaande moeder te zijn, maar gelukkig heb ik veel hulp van mijn ouders en vriendinnen. Zij laten mij nooit in de steek.”

Bevalling gemist: ‘Tijdens het uitgaan was mijn telefoon uitgevallen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme