Bevalling gemist: ‘Tijdens het uitgaan was mijn telefoon uitgevallen’

Persoonlijk Vera Guldemeester 15 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Bevalling gemist laten we mannen aan het woord die de geboorte van hun kind hebben gemist. Of dat nu komt doordat ze moesten werken of omdat ze te druk aan het feesten waren, in deze rubriek lees je het allemaal.

Zo heeft Brian de geboorte van zijn zoon gemist, omdat zijn telefoon tijdens het uitgaan was uitgevallen. “Ik heb wel duizend keer mijn excuses aangeboden en voel me na vijf maanden nog steeds schuldig”, vertelt hij aan Famme.

Bevalling gemist: Brian

“Linda en ik zijn sinds 2016 samen. We leerden elkaar op een populaire datingapp kennen. Na onze eerste date hebben we het een tijdje rustig aan gedaan. Linda kwam net uit een relatie en wist nog niet of ze direct weer een vaste relatie wilde. Na een paar maanden vertelde ze dat ze smoorverliefd op mij was en vanaf dat moment was het aan tussen ons.

Meerdere miskramen

Eind 2019 besloten we om te stoppen met anticonceptie, we wilden graag proberen om een gezin te stichten. Na drie maanden had Linda een positieve zwangerschapstest. Helaas bleek bij de eerste echo dat het hartje van de baby niet klopte. Linda werd nog twee keer zwanger maar allebei de zwangerschappen eindigden in een miskraam. Begin 2021 was Linda weer zwanger en meerdere echo’s lieten zien dat deze zwangerschap voorspoedig verliep.

Uitgaan met oud-collega’s

Linda was 32 weken zwanger toen ik met oud-collega’s in Amsterdam uitging. Ik zou bij een oud-collega logeren en de volgende dag, nadat ik mijn roes had uitgeslapen, weer naar huis gaan. Nadat ik de club was binnen gegaan, merkte ik dat mijn telefoon was uitgevallen. De batterij was leeg. Ik baalde, maar wat kon er gebeuren?

Te vroeg bevallen

Terwijl ik in Amsterdam lol aan het maken was, bleek dat Linda’s vliezen waren gebroken. Veel te vroeg natuurlijk. Niet lang daarna kreeg ze ook nog eens weeën. Ze kon mij niet bereiken want ze had geen telefoonnummer van de oud-collega’s waarmee ik weg was. Ze had haar ouders en de verloskundige gebeld. Linda moest direct naar het ziekenhuis. Na een snelle bevalling zonder mijn aanwezigheid, werd onze zoon Nolan geboren.

Terug van het uitgaan

Op het moment dat mijn oud-collega en ik bij hem thuis waren aangekomen, deed ik direct mijn telefoon die eerder uitgevallen was direct op de oplader. Wat ik toen zag vergeet ik nooit meer. Ik had tientallen gemiste oproepen van Linda, haar ouders, mijn ouders, mijn zus en de broer van Linda. Ook had ik veel berichten ontvangen, waaronder een foto van onze pasgeboren zoon. Mijn hart brak. Ik barstte in tranen uit en wist niet hoe snel ik Linda moest bellen.

Excuses

Linda nam op en zei direct dat Nolan gezond was. Daarna vertelde ze hoe eenzaam ze zich had gevoeld en hoe boos ze op mij was. Ik belde een taxi en werd naar het ziekenhuis in Eindhoven gebracht. Eenmaal binnen heb ik wel duizend keer mijn excuses aangeboden. Niet veel later zag ik mijn zoon voor de eerste keer. Ondanks dat hij veel te vroeg geboren was, was hij ontzettend sterk. Net zoals zijn moeder. Gelukkig kon ik Linda alles uitleggen en haar boosheid zakte een beetje. Inmiddels is Nolan een mollige baby van vijf maanden en ik heb helemaal geen behoefte meer om met vrienden uit te gaan. Het enige wat ik wil is bij mijn gezin zijn.”

Linda heeft endometriose: ‘Diezelfde middag lag ik op de operatietafel waar mijn eierstok werd gered’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme