Bedgeheimen na de bevalling: ‘Ik werd totaal niet opgewonden’

Relatie Laura Saija 18 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? en wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Denise over seks na de bevalling.

Wat voor bevalling heb je gehad?

“Het was een pittige bevalling, maar uiteindelijk is het wel thuis op een natuurlijke manier gebeurd. Ik wilde heel graag thuis in bad bevallen in mijn eigen omgeving, maar het was heel anders dan in me had voorgesteld. De laatste fase duurde ontzettend lang en ik heb al mijn kracht moeten geven. Onze dochter werd uiteindelijk op bed geboren nadat ik alle verschillende soorten bevalhoudingen had aangenomen.”

Wanneer hadden jullie voor het eerst seks na de bevalling?

“De eerste keer dat we het probeerden, was ongeveer twee maanden na de bevalling. Eigenlijk had ik niet helemaal het gevoel dat mijn lichaam er al klaar voor was, maar ik wilde het toch weer proberen. Gewoon om weer een intiem moment met mijn man te hebben. Het was een enorme tegenvaller.

De verloskundige had al gewaarschuwd dat je voor de seks wel eens glijmiddel nodig zou kunnen hebben, omdat het door borstvoeding allemaal nogal stroef kon zijn daar beneden. Dat hebben we geweten, ik werd totaal niet opgewonden en het lukte helemaal niet. Pas na een half jaar, toen ik een maand gestopt was met borstvoeding geven, begon ik pas echt de zin in seks terug te krijgen. Toen hebben we het weer geprobeerd.”

Kon je genieten van de eerste keer seks na de bevalling?

“Die eerste keer dus totaal niet. We zijn er toen ook mee gestopt en ik durfde het pas een half jaar na de geboorte weer aan. Die tweede keer voelde de seks gelukkig een stuk vertrouwder. Zoals ik het ook gewend was van voor de bevalling. Ik kon er dus uiteindelijk weer van genieten.”

Is de seks anders sinds de bevalling?

“Toen we eenmaal weer seks hadden, was het weer als vanouds voor ons allebei.”

Hoe vaak hebben jullie seks sinds de baby?

Ik denk dat we wel iets minder seks hebben sinds we een kind hebben. Dat komt echt omdat ik ’s avonds vaker moe ben. Ik kan er niet echt een vinger op leggen hoe vaak we seks hebben. De ene keer is dat twee keer per week, maar het kan ook eens per maand zijn. Gemiddeld genomen zal het ongeveer één keer per week zijn.”

Zwanger en zin in seks, maar je partner niet? Dit kunnen redenen zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme