Bedgeheimen na de bevalling: ‘Ik deed het om hem niet teleur te stellen’

Relatie Laura Saija 18 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Het ene stel duikt het liefst zo snel mogelijk weer met elkaar het bed in terwijl anderen er maanden over doen, maar wat is eigenlijk snel? Klopt het gemiddelde van twee keer per week seks wel? En wordt de seks anders na de bevalling? Iedere week vertelt een Famme-lezeres in de rubriek Bedgeheimen na de bevalling, wat er bij haar tussen de lakens gebeurt, sinds de bevalling.

Deze week hebben we het met Kim over seks na de bevalling.

Wat voor bevalling heb je gehad?

“De bevalling van ons tweede kind ging heel voorspoedig. Ik had een snelle bevalling verwacht, aangezien mijn vorige bevalling ook vrij vlot verliep, maar zo snel had ik niet gedacht. Anderhalf uur na de eerste wee, was ze er al. De bevalling was thuis en dus helemaal op de natuurlijke manier.”

Hoe lang duurde het voordat jullie weer seks hadden?

“Als het aan Duco had gelegen hadden we direct na de kraamweek al seks. Hij vindt het helemaal niet fijn om seks met mij te hebben als ik zwanger ben, dat voelt voor hem heel ongemakkelijk. Hij is dan bang dat hij de baby pijn doet. Inmiddels had hij dus redelijk blauwe ballen na negen maanden zwangerschap. Uiteindelijk moest hij nog even wachten, ik denk dat we na zo’n zes weken weer seks hadden.”

Kon je genieten van de eerste keer seks na de bevalling?

“Het was niet meteen als vanouds. Ik denk dat het voor mij ook nog wel iets te vroeg was om seks te hebben. Toch deed ik het om Duco niet teleur te stellen. Persoonlijk kon ik er ook niet optimaal van genieten. Mijn lichaam voelde er nog niet klaar voor.”

Is de seks anders sinds de bevalling?

“Het is inmiddels zes maanden na de bevalling. We hebben nu weer ‘gewone’ seks. Voor de bevalling was dat wel anders. We experimenteerden veel op seksueel gebied en probeerden vaak iets nieuws. Ook kwamen er regelmatig speeltjes aan te pas. Nu hebben we door tijdgebrek en vooral ook slaapgebrek niet meer zulke spannende seks. Hopelijk komt dat wel weer terug.”

Hoe vaak hebben jullie seks sinds de baby?

“Gemiddeld zitten we op vier keer per maand. Het kan dat we een week geen seks hebben en de andere week twee keer. Ja, het klinkt wel weinig vier keer per maand. Maar op dit moment is dit voor ons genoeg, vooral omdat de kinderen zo klein zijn. Onze tijd komt wel weer.”

Zwanger en zin in seks, maar je partner niet? Dit kunnen redenen zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme